Efsaneler İzmir’e geliyor: İzmir Spor Zirvesi için geri sayım başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası iş birliğiyle düzenlenen İzmir Spor Zirvesi’ne sayılı günler kaldı. Zirvede Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş gibi efsanelerin yanı sıra dünya şampiyonaları ve olimpiyatlara damga vurmuş sporcular bir araya gelecek.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 12:45
Kaynak: BÜLTEN
Efsaneler İzmir’e geliyor: İzmir Spor Zirvesi için geri sayım başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Ticaret Odası (İZTO) iş birliğiyle 8 Ekim’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) düzenlenecek olan İzmir Spor Zirvesi’ne Türkiye’nin yıldız sporcularının, efsane teknik direktörlerinin ve spor dünyasının önemli isimlerinin katılacak.

İzmir, spor kenti olmaya en yakın kent

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Spor Zirvesi için çok heyecanlı olduklarını belirterek şöyle konuştu;

“Büyük sporcular yetiştirmiş, köklü kulüpleriyle spor tarihine adını altın harflerle yazdırmış İzmir’imizi spor kenti yapma hedefimize yürüdüğümüz bu yolda İzmir Spor Zirvesi önemli bir kaldıraç olacak. Hem tarihinde aldığı güç hem günümüzde taşıdığı potansiyel nedeniyle İzmir, spor kenti olmaya en yakın kenttir.İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak spor kenti İzmir hedefiyle çok çalışma yaptık. Bunun için uzun ve kısa vadeli hedeflerimiz var. Tüm bu çalışmaların yanında planlamaya da ihtiyaç duyuyoruz. İşte İzmir Spor Zirvesi’nde bu planlamanın ilk adımını atacağız. Hedefimize yürürken nasıl bir planlama yapmamız gerektiğini, hangi branşlarda adımlar atacağımızı, kimlerle yürüyeceğimizi konuşacağız. Her biri alanında başarılara imza atan sporcuların deneyimlerinden faydalanacağız” dedi.

özgener

İzmir olimpik sporlarda büyük bir potansiyele sahip

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ülkemizin genç nüfusu ve dolayısıyla geleceği açısından sporun büyük bir önem taşıdığını belirtti. İzmir’in tarih boyunca spor açısından her zaman ilklere ve öncü atılımlara imza attığını aktaran Özgener, “Genç ve dinamik bir nüfusa, olimpik sporlarda büyük bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli doğru stratejiler ve yönetim anlayışıyla hem büyük uluslararası başarılara hem de tüm halkı spor yapan bir kente dönüştürmek hepimizin öncelikli görevlerinden biri. Bu vizyonu oluşturmak ve ileri götürmek için sporun duayen isimlerini dinlemeliyiz. Olimpiyatlarda, Paralimpik Oyunlarda ülkemizi başarıyla temsil eden isimlerden deneyimlerini anlatmalarını talep etmeliyiz. İzmir Spor Zirvesi, hepimiz için bir vizyon yenileme buluşması olacak. Zirveyi geleneksel hale getirerek ve her yıl daha da geliştirerek, kentimizin dünya spor haritasında özgün bir yer edinmesi için gerekli adımları kararlılıkla atacağız" diye konuştu.

7 oturum canlı yayınlanacak

Yedi oturumluk İzmir Spor Zirvesi 11.00 ile 17.00 saatleri arasında Sports TV, İzmirTube Youtube ve İzto Tv Youtube kanallarında canlı yayımlanacak.

Eski Gençlik ve Spor Bakanı İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Kasapoğlu, İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’in açılış konuşmalarıyla başlayacak olan zirvede olimpik sporculardan spor yazarlarına milli voleybolculardan Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş gibi efsane teknik direktörlere kadar çok sayıda isim İzmirliler ile buluşacak.

spor

Açılış konuşmalarının ardından 40’ar dakikalık oturumlar başlayacak. İlk olarak Milliyet Gazetesi Spor Müdürü Tayfun Bayındır’ın moderatörlük yapacağı Sporda Altyapı ve Kurumsallaşma başlıklı oturum gerçekleşecek. Oturumda Göztepe Spor Kulübü Onursal Başkanı Mehmet Sepil ve Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan konuşmacı olarak yer alacak.

spor

 TRT Spikeri Eylül Akbulut'un moderatörlüğündeki “Türkiye'de Cimnastik” oturumunda, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkan Vekili İsmail Göktekin, Olimpik Cimnastikçi Ferhat Arıcan, Olimpik Cimnastikçi İbrahim Çolak ve Cimnastik Milli Takım Antrenörü Yılmaz Göktekin konuşacak.

spor

Habertürk Spor İstihbarat Şefi Deniz Biricik'in moderatörlük yapacağı “Sporun Güçlü Kadınları” başlıklı oturumda, olimpik güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu, ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı ve olimpik taekwondocu Nafia Kuş Aydın konuşmacı olarak yer alacak.

spor

 Sports TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Ağca'nın moderatörlük görevini üstleneceği “Olimpiyatlardaki Gururlarımız” adlı oturumda ise olimpik eskrimci Nisanur Erbil, olimpik atlet Ersu Şaşma, olimpik boksör Hatice Akbaş ve olimpik yelkenci Alican Kaynar tecrübelerini aktaracak.

spor

Sports TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Ağca’nın moderatörlüğünde “Paralimpik Gurur” oturumu yapılacak. Bu bölümde Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Dr. Avukat Murat Aksu, para yüzücü Sümeyye Boyacı, para masa tenisçi Kübra Korkut, para atıcı Aysel Özgan ve para triatlet Uğurcan Özer konuşmacı olarak yer alacak.

spor

Spor Spikeri Roksan Kunter'in moderatörlük yapacağı “Voleybolun Yolculuğu” oturumunda ise Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, eski milli voleybolcu Özlem Özçelik ve A Milli Takım Voleybol Takım Menajeri-eski milli voleybolcu Pelin Çelik İzmirliler ile buluşacak.

spor

Tarihi zirveye muhteşem final

Tarihi İzmir Spor Zirvesi, Şansal Büyüka’nın moderatörlük yapacağı “Efsanelerle Futbol” oturumuyla final yapacak. Bu oturumda Türkiye futbolunda akla ilk gelen teknik direktörlerden Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş mesleki birikimlerini ve sportif tecrübelerini İzmirlilerle paylaşacak.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.