Ege Üniversitesi NTU sıralamasında 7’nci sırada

Tayvan merkezli sıralama kuruluşu NTU, Dünya Üniversiteler Sıralaması 2024 raporunu açıkladı. Buna göre Ege Üniversitesi NTU sıralamasında 7’nci oldu

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2024 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2024 10:52
Kaynak: BÜLTEN
Ege Üniversitesi NTU sıralamasında 7’nci sırada

Ege Üniversitesi, Tayvan merkezli NTU (National Taiwan University) Dünya Üniversiteler Sıralaması 2024 raporunda önemli bir başarı elde etti. Dünya genelinde 1101-1150 bandında yer alan üniversite, ziraat bilimleri alanında ise 401-450 aralığında sıralandı. Bu başarısıyla Ege Üniversitesi, NTU sıralamasına giren 7 Türk üniversitesinden biri oldu ve İzmir'den listeye giren tek üniversite olarak dikkat çekti.

İzmir'den listeye giren tek üniversite

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, bu bşarıyla ilgili olarak, “Ülkemizin 69 yıllık bilim çınarı Ege Üniversitesi, son dönemde; eğitim öğretim, araştırma geliştirme, topluma katkı, uluslararasılaşma ve dijitalleşme alanlarında önemli çalışmaları hayata geçirdi ve bu alanlarda çalışmalarına devam ediyor. Güçlü akademik birikimi ile başta adını aldığı bölge olmak üzere ülkemize ve bilim camiasına önemli ve değerli katkılar sunuyor. Araştırma üniversitesi etiketi ile ülkemizin küresel ölçekte tanınan yükseköğretim kurumları arasında ilk sıralarda yer alan üniversitemiz, uluslararası sıralama kuruluşlarının değerlendirmelerinde de üst sırlarda yer alıyor. Tayvan merkezli sıralama kuruluşu NTU tarafından yapılan değerlendirmede, ülkemizden sıralamaya giren 7 üniversiteden birisi de Ege  oldu. Üniversitemizin daha ileri seviyeye ulaşması için büyük bir özveri ile çalışan mensuplarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.