TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Egeli otelciler ‘Çifte Bayram’ etti

Ege Bölgesi'nde Kurban Bayramı tatili yoğun geçerken özellikle Çeşme ve Alaçatı'da ki oteller tamamen doldu. Ege'nin güneyinde ise yabancı turist sayısında artış yaşandı; ancak iç pazar ağırlıklı yerlerde oteller boş kaldı

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2024 08:31
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2024 08:48
Kaynak: HABER MERKEZİ
Egeli otelciler ‘Çifte Bayram’ etti

Kurban Bayramı ile başlayan 9 günlük tatil geride kalırken vatandaşlar tatilin keyfini çıkarmak için Ege Bölgesi’ne akın etti. Çeşme, Bodrum, Kuşadası, Alaçatı ve Marmaris gibi turistik destinasyonlar, otel doluluk oranlarının yüzde 100'lere ulaştığı bölgeler arasında yer aldı. Özellikle Çeşme ve Alaçatı'da konaklama tesislerindeki doluluk oranları, tatilin başlamasıyla birlikte hızla artarak yüzde 100'e ulaşırken, İzmir merkezdeki otellerde doluluk oranları yüzde 80'lerde kaldı. SKAL İzmir Başkanı Güner Güney ise bayram tatilinin turizm sektörü açısından olumlu geçtiğini belirterek, bölgedeki otel doluluklarının beklentileri karşıladığını ve geçen yıla göre benzer seviyelerde olduğunu ifade etti. Ege’nin güneyinde ise yabancı turistin yoğunlukta olduğunu fakat Selimiye, Bozburun ve Söğüt gibi iç pazar ağırlıklı yerlerde otellerin boş kaldığını söyleyen Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Deliveli, ülkede yaşanan pahalılık sebebiyle kalabalık olsa bile tatilcilerin tasarruf etmek zorunda kaldıklarını belirtti.

ÇEŞME VE ALAÇATI OTELLERİ DOLDU

Kurban Bayramı tatilinin Egeli otel işletmecilerinin beklentilerini karşıladığını belirterek bazı bölgelerde doluluk oranlarının yüzde 100’lere ulaştığını ifade eden SKAL İzmir Başkanı Güner Güney, “Çeşme ve Alaçatı’da oteller yüzde 100’ler varan bir doluluk oranı yaşarken İzmir’de şehir içi otelleri de ise doluluk oranı yüzde 80’leri gördü. Bayram tatili beklentilerimizi fazlasıyla karşıladı. Geçen yıla oranla kıyasladığımızda doluluk oranları hemen hemen aynı ama enflasyon sebebiyle gelirler ve giderler geçen senenin biraz üstünde. Fiyatlarımızı mecburen giderler karşısında arttırmak zorunda kaldık. Ama tam istediğimi şekilde yansıtamıyoruz. SKAL İzmir olarak 5 milyon turist hedefimiz var. Bu hedefe ulaşmak için dünya çapında şehrimizi çok iyi tanıtmaya devam ediyoruz. SKAL International Dünya Kongresi’ni kazanmamız gayretimizin en büyük göstergesi. Ekim ayında dünya çapındaki 600 civarı SKAL üyesini İzmir’de ağırlayacağız. Katılımcılar turizmde karar verici kişiler. Tur operatörleri, otel sahipleri İzmir’de buluşacak. Bu proje ile yeni gezi turları başlayabilir ve yeni otel yatırımları gelebilir. O yüzden bu kongreyi çok önemsiyoruz” diye konuştu.

Devamı İlkses Gazetesinde....

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.