Erman Uzun: 9 Eylül her zaman şerefle kutlanacak

Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunu kutladı

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2024 09:05
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2024 09:12
Kaynak: BÜLTEN
Erman Uzun: 9 Eylül her zaman şerefle kutlanacak

Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, İzmir’in kurtuluşunun 102. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Uzun, mesajında 9 Eylül'ün önemine vurgu yaparak, bağımsızlık mücadelesinin ateşinin daima yanacağını belirtti.

İzmir, bu zaferin sembol şehri olmuştur

Başkan Uzun, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Tam 102 yıl önce, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde halkımızın büyük bir cesaretle verdiği direniş sonucu bağımsızlık ateşi yakıldı. Bu mücadele, emperyalizme karşı yazılan bir kurtuluş destanıdır. 9 Eylül, sadece İzmir’in değil, Cumhuriyetimizin de kuruluş hikâyesinin önsözüdür. O gün, kahraman milletimiz bağımsızlığından ödün vermeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir.”

Başkan Uzun, Atatürk’ün sözlerine atıfta bulunarak, “Büyük zaferlerin ardından yeni bir dünyanın doğması gerektiği fikri gerçeğe dönüşmüştür. İzmir, bu zaferin sembol şehri olmuştur” dedi ve milli mücadelenin zaferle taçlandığı 9 Eylül'ün her zaman şerefle kutlanacağını belirtti.

Erman uzun cümlelerini şu sözlerle tamamladı:

“Cumhuriyetimize ve Atatürk devrimlerine sahip çıkmak, bu bilinçle gelecek kuşaklara mirası taşımak görevimizdir. 9 Eylül’ü kutlarken, başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bağımsızlık ateşi hiçbir zaman sönmeyecek, İzmir’in dağlarında çiçekler açmaya devam edecek!”

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.