Eşrefpaşa Hastanesi ek hizmet binasında çalışmalar hızla devam ediyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 549 milyon liralık yatırımla inşa edilecek Eşrefpaşa Hastanesi ek hizmet binasında çalışmalar hızla devam ediyor. Depreme dayanıklı bir şekilde tasarlanan modern binanın temel çalışmaları titizlikle yürütülüyor. Bu kapsamda 455 fore kazıktan 330’u kısa sürede tamamlandı

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 10:54
Kaynak: BÜLTEN
Eşrefpaşa Hastanesi ek hizmet binasında çalışmalar hızla devam ediyor

Türkiye’nin ilk ve tek belediye hastanesi olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, yeni ek hizmet binasıyla modern ve tam teşekküllü sağlık hizmeti sunmaya hazırlanıyor. 549 milyon liralık yatırımla Temmuz ayında başlayan inşaat çalışmaları hızla ilerliyor. 30 Ekim 2020 İzmir depremi sonrası hasar gören C bloğun yıkılmasının ardından hayata geçirilen ek hizmet binası projesi kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, yaklaşık 11 bin metrekarelik inşaat alanında temel çalışmalarını sürdürüyor. Depreme dayanıklı olarak inşa edilecek yapıda, derinliği 21 metreye kadar ulaşan 455 fore kazık imalatı büyük ölçüde tamamlandı.

İnşaatımız yüzde 11 seviyesine ulaştı

Ek hizmet binası inşaatına Temmuz ayında başladıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı Şube Şefi Ece Bahar, "İnşaatın temelinde 455 fore kazık kullanacağız. Çalışmalarımız planladığımızdan çok daha hızlı ilerliyor. Şu ana kadar 330 fore kazık imalatı tamamlandı. İki hafta içinde temel imalatlarına başlayacağız. İzmir halkına uzun yıllar hizmet edecek, depreme dayanıklı bir bina inşa ediyoruz. Başkanımız Cemil Tugay da çalışmaları yakından takip ediyor. Şu anda inşaatımız yüzde 11 seviyesine ulaştı. Projemizin 2025 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor, ancak daha hızlı bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Daha kaliteli hizmet sunmamıza olanak sağlayacak

Çalışmaların hızla ilerlediğini belirten Eşrefpaşa Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Bayram Köse, “30 Ekim 2020 İzmir depreminde C blokta meydana gelen hasar nedeniyle acil servis, ameliyathaneler, çocuk servisi, yeni doğan servisi ve kadın doğum servisi kullanılamaz hale geldi. Eksikliklerimizi gidermek için ek hizmet binasına ihtiyaç duyduk ve hastanemizin temeli atıldı. Ek hizmet binamız faaliyete girdiğinde ultra modern yeni ameliyathanemiz, donanımlı ve geniş bir yoğun bakım ünitemiz ile yeni doğan ve kadın doğum servislerimiz olacak. Hastalarımız mağdur olmasın diye yıkılan binadaki eksiklerimizi geçici çözümlerle ve yeni üniteler kurarak gidermeye çalışıyoruz. Yeni yapılacak ek hizmet binası, hemşehrilerimize daha kaliteli hizmet sunmamıza olanak sağlayacak” diye konuştu.

Bazı birimleri 30 Ekim 2020’deki İzmir depremi nedeniyle hasar gören hastanenin, tam kapasiteyle İzmirlilere hizmet verebilmesi amacıyla zemin katla birlikte 7 katlı yeni bir bina inşa edilecek. Ek binada, 34 hasta yatağının bulunduğu odalar, ikinci basamak yoğun bakım, doğumhane, yeni doğan yoğun bakımı, 6 ameliyat salonu, acil servis, kafeterya ve toplantı salonu yer alacak.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.