Ferit Demir, İzmirli meslektaşlarıyla buluşuyor

Gazeteci Ferit Demir, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Uluslararası Basın Merkezi’nde düzenlenecek söyleşide meslektaşlarıyla buluşacak.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 15:55
Kaynak: BÜLTEN
Ferit Demir, İzmirli meslektaşlarıyla buluşuyor

Diyarbakır’da katledilen Narin Güran cinayetinin aydınlatılması için yaptığı haberlerle gündeme gelen Ferit Demir; saha haberciliğinin önemini, mesleğin püf noktalarını ve nasıl yapılması gerektiğini, mesleğini icra ederken yaşadığı zorlukları İzmir'deki meslektaşlarıyla konuşacak. 

FERİT DEMİR KİMDİR?

1970 Tunceli-Pertek doğumlu olan Ferit Demir, 1993 yılında Milliyet Gazetesi’nin Tunceli muhabiri olarak göreve başladı. Aynı zamnanda serbest gazeteci olarak Cumhuriyet Gazetesi’nin de uzun yıllar Tunceli muhabiri olarak görev aldı. 1994 -1999 yılları arasında Reuters Haber Ajansı ve BBC adına bölgeden haberler yapan Demir, 1999 yılında Hürriyet Haber Ajansı ve Milliyet Haber Ajansı’nın birleşmesi ile kurulan Doğan Haber Ajansı'nın Tunceli Muhabirliği'ne geçti. Demir, bu görevini 21 yıl boyunca kesintisiz sürdürdü. Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin, Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü'nü, Rafet Genç Haber Ödülü'nü, Yılın Haber Ödülü'nü, Cem Emir Sabahattin Yılmaz Haber Ödülü'nü ve Türkiye'deki birçok gazeteci örgütü ile birçok kurum tarafından verilen onlarca gazetecilik ödülünü aldı. 

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.