Filiz Ceritoğlu Sengel: Efes Selçuk Türkiye’nin gözbebeğidir

İzmir Ticaret Borsası Eylül Ayı Meclis Toplantısı'nda İzmir’in kadın belediye başkanları, İZQ İnovasyon Merkezi’nde bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2024 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2024 12:59
Kaynak: BÜLTEN
Filiz Ceritoğlu Sengel: Efes Selçuk Türkiye’nin gözbebeğidir

İzmir Ticaret Borsası’nın Eylül Ayı Meclis Toplantısı, İzmir’in kadın belediye başkanlarının katılımıyla İZQ İnovasyon Merkezi’nde gerçekleşti.

Toplantıya İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Meclis Başkanı Ömer Gökhan Tuncer ve İzmir’in kadın belediye başkanları katıldı.

Etkinlikte konuşan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Efes Selçuk’un önemine vurgu yaparak, “Efes Selçuk sadece İzmir’in, Ege Bölgesi’nin değil, Türkiye’nin gözbebeğidir” dedi.

İzmir için markalamanın önemi

Toplantıda İzmir’in kadın belediye başkanları projelerini anlattı. Başkan Ceritoğlu Sengel, İzmir’in kent olarak güçlü bir lobisi olması gerektiğini belirterek, “İzmir, ürünlerin üretildiği yerlerden bir tanesidir. İzmir’in siyaset, kamuoyu, odalar ve kamu kurumlarıyla bir lobisi var mı? Hep beraber bir yerlerle kontak kuruyor muyuz?” şeklinde konuştu.

Ceritoğlu Sengel, Efes Selçuk’un tanıtımı için 2019 yılından bu yana markalama çalışmaları yaptıklarını ifade etti. “Efes Selçuk” ismini kullanarak bir mücadele verdiklerini ve bu süreçte karşılaştıkları zorluklara değindi. Ayrıca, Efes’in Aydın’da zannedildiğini belirterek, agroturizmin tarımı ve turizmi bir araya getiren önemli bir kavram olduğunun altını çizdi. Özel sektör ve belediyeler olarak bu kavramı desteklemek için yapılması gerekenler üzerinde durdu.

Hem üzülüyorum hem de gurur duyuyorum

Başkan Ceritoğlu Sengel, İzmir için belediye başkanlarının birlik içinde çalışmasının önemine değinerek, “Hepimiz yan yana mücadele etmeye çalışıyoruz. Hem üzülüyorum hem de gurur duyuyorum. Üzülüyorum çünkü 30 yıldan bu yana İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi varken, en yüksek kadın belediye başkanı sayısı 8 oldu. Gurur duyuyorum, bugüne kadar en yüksek sayıya ulaştık, 9 tane kadın adayımız vardı. Ne kadının erkekten ne erkeğin kadından farkı yok. Yönetişim gönülle oluyor, akılla oluyor. Hepimizde de eşit var” dedi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.