Filiz Ceritoğlu Sengel: Herkesin eşit olması Cumhuriyetin değeridir

Efes Selçuk Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısı’nda Efes Selçuk kurtuluş günündedüzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2024 20:02
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2024 20:19
Kaynak: BÜLTEN
Filiz Ceritoğlu Sengel: Herkesin eşit olması Cumhuriyetin değeridir

Efes Selçuk'ta Eylül ayı Belediye Meclisi toplantısının ikinci oturumu, Efes Selçuk'un kurtuluş gününde düzenlendi. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantının dilek ve temenniler kısmında konuşan Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, kurtuluşun yalnızca bir tören ya da bayram değil, özgür ve bağımsız bir yaşam anlamına geldiğini vurguladı. Başkan Sengel, "Herkesin eşit olması, eşit şartlarda yaşama sahip olması Cumhuriyetin değeridir. Bu yüzden kurtuluş dediğiniz şey sadece bir tören değil, bu ülkede özgürce ve bağımsızca yaşamamızdır" dedi.

Ortak proje

Toplantıda, Atatürkçü Düşünce Derneği Selçuk Şubesi ile Efes Selçuk Belediyesi arasında ortak hizmet projesi için protokol imzalanması kararlaştırıldı. Bu protokol, Atatürkçü Düşünceyi anlatmayı ve Atatürk ilke ve devrimlerinin anlaşılmasını teşvik etmeyi amaçlıyor. Başkan Sengel, "Efes Selçuk'ta kamu yararına çalışan tek sivil toplum örgütü olan ADD'nin tüzüğünde Atatürkçü Düşünce ve Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerini korumak ve bu değerleri yeni nesillere aktarmak yer alıyor. İmzalanacak protokol ile ADD Selçuk Şubesi bu değerleri tüzüğüne uygun şekilde çalışacak" dedi.

Muhtarlarla iş birliği

Meclis toplantısında ayrıca Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığı ile iş birliği protokolü imzalanması için Başkan Ceritoğlu Sengel'e yetki verildi. Başkan Sengel, muhtarların Efes Selçuk Belediyesi'ne ait gayrimenkullerde ecrimisil ödeyerek oturduğunu belirterek, "Muhtarlarımız kamu görevi ifa ederken ek bir kira bedeli ödememelidir. Bu protokol ile muhtarlarımızı kira yükünden kurtarıyoruz. Birlikte üretmekten keyif alıyoruz ve onları bu yükten muaf tutmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İzmir’in doğum gününü andı

Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, Efes Selçuk’un kurtuluşunu anarken, "19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan genç bir askeri dehaya ve onun cesaretine hayranlığımı ifade etmek istiyorum. Kurtuluş sadece bir bayram değil, özgürce ve bağımsızca yaşamamızdır. Atatürk, Cumhuriyeti ne pahasına olursa olsun bize getirmiştir" dedi. Ayrıca, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş gününü de kutlayan Sengel, İzmir’in doğum gününü ve tüm şehitleri anarak, Efes Selçuk’un kurtuluşunu kutladı.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.