Fırtınamsı rüzgar Ege’den ayrılmıyor

Ege Denizi ve kıyı bölgelerde etkisini gösteren fırtınamsı rüzgar Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün(MGM) tahminlerine göre çarşambaya kadar bölgeden ayrılmayacak.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2024 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2024 11:38
Kaynak: BERKAY ERDEN
Fırtınamsı rüzgar Ege’den ayrılmıyor

Muhabir-Berkay Erden / Rüzgarlı havanın son zamanlarda sürekli etkisini gösterdiği İzmir ve Ege Bölgesi’nin kıyı bölgelerinde 9 Temmuz Çarşamba gününe kadar fırtınamsı rüzgar ekili olacak. MGM’nin Piri Reis Denizcilik Sayfası’nda paylaştığı tahminlere göre bugün Doğu Karadeniz ve Ege’nin tamamında etkili olacak fırtınamsı rüzgar; 8 temmuz pazartesi günü Kuzey ve Güney Ege’de ve Salı günü ise Kuzey Ege’de etkili olacak. Kuzey yönlerinden esecek olan rüzgarların genellikle 4 ile 6 bofor arasında olacağı aktarılırken yer yer 7 şiddetine çıkacağı uyarısında bulunuldu. Bu süreçte dalga boylarının zaman zaman 3 metreye ulaşabileceği belirtilen 3 günlük tahminlere göre görüş mesafesi iyi olacak.

Fırtınamsı rüzgar nedir?

Fırtınamsı rüzgarların Bofor ölçeğine göre 7 şiddetine kadar çıkabilen; rüzgarlarda kırılan dalgaların rüzgar yönü boyunca savrulabileceği, yürüyüşün zorlaştığı ve karada ağaç filizlerinin kırılabileceği fırtına seviyesine geçiş öncesi son rüzgar türüdür.

Kaynak: BERKAY ERDEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.