Foça, MW Phokaia Yelken Şenliği ile tanıtıldı

İzmir'in Foça ilçesi, MW Phokaia Yelken Şenliği’nde tanıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2024 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2024 12:26
Kaynak: AA
Foça, MW Phokaia Yelken Şenliği ile tanıtıldı

Etkinlik sırasında Dikili, Urla, Karaburun, Çeşme, Foça'da yer alan rüzgar sörfü ve yat kulüplerden 45 yelkenli, Karaburun açıklarında yer alan Foça Orak Adasına hareket etti.

Foça Kaymakamı ve Düzenleme Komitesi Başkanı Mehmet Türköz,Foça'da düzenlenen plaket töreninde konuşurken, Foça'nın hem tarihi hem de doğal güzellikleri bakımından zengin bir ilçe olduğunu aktardı.

İlçenin rüzgarının turizm için önem taşıdığını belirten Türköz, "Önümüzdeki aylarda yelken sporuyla ilgili birçok organizasyon düzenleyeceğiz. Amacımız Foça'yı tanıtmak." şeklinde konuştu.

Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı da ilçelerinin deniziyle, insanıyla özel bir ilçe olduğunu, dünyaya tanıtmak için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

foça etkinlik

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler ise "Foça ile ilgili hayallerimiz vardı, onları bir bir hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Foça güzelliklerinin yanı sıra artık rüzgarıyla da isminden bahsettirmeye başladı. İlçemiz rüzgarıyla da turizme hizmet etmeye hazır." dedi.

Törende etkinliğe destek veren ve katılanlara plaket verilmesinden sonra Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars konserinde keyifli anlar yaşandı.

Etkinlik, bugün tarihi Beşkapılar Kalesi önünde toplanacak yelkenlilerin, İngiliz Burnu, İncir, Fener, Orak adaları, Siren Kayalıkları güzergahındaki gösterisiyle son bulacak.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.