Gaziemir Belediyesi alzheimer hastalarına destek oluyor

Gaziemir Belediyesi’nin Alzheimer Demans Danışma ve Dayanışma Merkezi’nde verdiği hizmetlerle alzheimer ve demans hastalarının fiziksel ve zihinsel kapasiteleri korunuyor. Hasta yakınlarına da psikolojik ve sosyal destek sağlanıyor

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 16:52
Kaynak: BÜLTEN
Gaziemir Belediyesi alzheimer hastalarına destek oluyor

Gaziemir Belediyesi’nin sağlık hizmetleri sunan Sağlık Köyü’ndeki Alzheimer Demans Danışma ve Dayanışma Merkezi, 1. ve 2. evre Alzheimer ve demans hastalarına hizmet vermektedir. Merkezde, hastaların zihinsel ve fiziksel kapasitelerini korumak amacıyla çeşitli aktiviteler düzenleniyor.

Gaziemir’de yaşayan, günlük aktivitelerini gerçekleştirebilen ve bulaşıcı hastalığı bulunmayan 1. ve 2. evre Alzheimer ve demans tanısı almış hastalar, yaş sınırlaması olmaksızın bu merkezden yararlanabilir. Alzheimer Demans Danışma ve Dayanışma Merkezi’ne üye olan bireyler, sabahları özel araçlarla ve sağlık personeli gözetiminde evlerinden alınıp merkeze getiriliyor. Gün boyunca gerçekleştirilen aktivitelerin ardından hastalar tekrar evlerine bırakılıyor.

Merkezde, hasta yakınlarına hastaların bakımıyla ilgili sorunlar ve yaşayabilecekleri sosyal veya psikolojik zorluklar konusunda danışmanlık ve destek hizmeti sunuluyor. Verilen danışmanlık hizmetleri, bakım verenlerin tükenmişlik hissinin üstesinden gelmelerine yardımcı olurken, aynı zamanda hastaların güvenli bir ortamda kendilerine zaman ayırmalarını sağlıyor.

Bu hastalıkla mücadele eden vatandaşlarımızın her zaman yanında olacağız

Alzheimer hastalarına yönelik sundukları özel hizmetlerle her zaman onların ve ailelerinin yanında olduklarını vurgulayan Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, “Alzheimer, yalnızca bireyleri değil, aileleri de derinden etkileyen bir hastalıktır. Alzheimer ve demans hastalarına sağladığımız hizmetlerle onların yaşam kalitelerini artırmayı ve bu süreçte yalnız olmadıklarını hissettirmeyi amaçlıyoruz. Hizmetlerimiz, hastalarımıza hem zihinsel hem de fiziksel destek sunmaktadır. Ayrıca, hasta yakınlarına sağladığımız sosyal ve psikolojik destekle, bu zorlu süreçte onlara yardımcı oluyoruz. Gaziemir Belediyesi olarak, bu hastalıkla mücadele eden vatandaşlarımızın her zaman yanında olacağız” dedi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.