Gaziemir’de ikinci el pazarı: Çocuklar geri dönüşüm bilinciyle Susuz’a destek oldu

Gaziemir’de çocuklara sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm bilinci kazandırmak için düzenlenen Giysi, Oyuncak, Kitap İkinci El Pazarı’nın (GOKİP) ikincisini gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 12:15
Kaynak: BÜLTEN
Gaziemir’de ikinci el pazarı: Çocuklar geri dönüşüm bilinciyle Susuz’a destek oldu

Gaziemir Belediyesi tarafından düzenlenen Giysi, Oyuncak, Kitap İkinci El Pazarı’na katılan çocuklar, kullanmadıkları giysi, kitap, oyuncak gibi eşyaların satışını yaptı. Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık Belediye meclis üyeleriyle birlikte satış tezgahlarını ziyaret etti, çocuklarla sohbet etti ve alışveriş yaptı.

gaziemir

Gaziemir’den Susuz’a destek

Etkinlikte bir bağış kampanyası da düzenlendi. Burada toplanan bağışlar Gaziemir Belediyesi’nin kardeş şehri Kars’ın Susuz ilçesinde yaşayan çocuklara gönderildi. Bağış kampanyasına katılan Başkan Işık ile belediye meclis üyeleri, etkinlikte satın aldıkları eşyaları, çocuklar için bağışladı. GOKİP’e katılan çocuklar akranları için giysi, oyuncak ve kitap bağışladı. Toplanan giysiler, oyuncaklar ve kitaplar, Susuz ilçesinde yaşayan çocuklara ulaştırılacak.

gaziemir

“İkinci el eşyalarınızı değerlendirin”

Başkan Işık, vatandaşları geri dönüşebilen atıkları, evsel atıklardan ayrı toplayarak geri dönüşüm kutularına atmaları konusunda uyardı. Işık, “İkinci el eşyalarımızı başkasının kullanımına sunmayı ve geri dönüşebilen atıkları çöpe atmamayı hepimizin alışkanlık haline getirmesi gerekiyor. Bana göre bu etkinlikle dünyanın en güzel işlerinden birini yapıyorsunuz. Tüketim çılgınlığı olan günümüzde, kullanılabilir durumdaki eşyalarınızı değerlendirme ve israfı önleme fırsatı sunan bu etkinliğimize katılmanız bizim için çok değerli. Gezegenimiz için çok önemli bir adım attınız ve Kars’ın Susuz ilçesinde yaşayan çocuklarımız için başlattığımız kampanyaya katkı koyarak dayanışmamızı büyüttünüz. Çevreci çocuklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.