Geleceğin muhasebesi İzmir’de yapıldı

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın düzenlediği “Muhasebe Şenliği” etkinliğinde dijitalleşme gibi konular ele alınırken; Mehmet Kuzu seminerin ekonomik yapıya katkı sunacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 15:36
Muhabir: BERKAY ERDEN
Geleceğin muhasebesi İzmir’de yapıldı

Tarihi Havagazı Fabrikası’nın ev sahipliği yaptığı “Muhasebe Şenliği” etkinliğinde muhasebe sektörünün geleceği hakkında önemli paylaşımlarda bulunuldu. İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın düzenlediği etkinlikte stres yönetimi, dijitalleşme gibi konularda seminerler düzenlenirken; etkinlik Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Rıfat Toruntay Nalbantoğlu, İzmir Defterdarı Ömer Alanlı ve oda temsilcilerinin katılımları ile gerçekleşti. Etkinliğin açılışında konuşma gerçekleştiren İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMM) Başkanı Mehmet Kuzu, mali müşavirlik ve muhasebeciliğin değişen ve gelişen dünyada toplumun vazgeçilmez bir parçası olduğunu dile getirdi.

Yeni muhasebe

Düzenlenen şenliğin amaçları hakkında konuşan Oda Başkanı Kuzu, gelişen dünya ile birlikte gündeme gelen “yeni muhasebe” kavramına uyum sağlanması gerektiğini söyledi. Oda Başkanı Kuzu, katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, “Ülkemizde yaşanan kadın katliamını şiddetle kınıyoruz. Bir daha yaşanamaması için eliminizden gelen her türlü katkıyı sağlayacağımızı buradan söylüyoruz. Hızla değişen ve çok kutuplu hale gelen dünyada iletişim arttığı teknolojik yeniliklerle sürekli değişen ve gelişen dijitalleşme gerçeği ile yüz yüzeyiz. Muhasebe Şenliği’nde hayatımıza son dönemlerde giren ‘yeni muhasebe’ kavramının tarih ve felsefe ışığında değerlendirilmesi ve dijital dönüşüme uyum sağlamasına yönelik önemli katkılar hedeflenmiştir. Şenliğin amacı meslektaşlarımıza verilen değeri arttırmak, bir araya gelerek dayanışmamızı arttırmak ve ülkemiz ve dünyanın geldiği noktada mesleki ihtiyaçlara çözüm üretmektir. Mali müşavirlik toplumun ekonomik dokusuna yön veren vaz geçilmez bir meslek dalıdır. Ancak karşılaştığımız zorluklar giderek artmaktadır” diye konuştu.

Muhasebeciler sadece defter tutan kişiler değil

Muhasebecilerin dışarıdan göründüğünden daha fazla iş yükünün olduğuna dikkat çeken Oda Başkanı Kuzu, muhasebecilerin finansal denetimde önemli rol oynadığını dile getirdi. Düzenlenen etkinliğe katılan meslektaşlarının toplumun ekonomik yapısına önemli katkılar sunacağını belirten Oda Başkanı Kuzu, “Oda olarak meslektaşlarımızın sorunlarının giderilmesi ile ilgili her çabayı göstereceğimizi buradan tekrar söylüyoruz. İnsanlık önüne gelen problemleri çözerek ilerler bizler de meslek açısından bu iradenin temsilcileriyiz. Odamız arı kovanı mesleğin ileri gelenleri olarak sizler de arı gibisiniz. Güzel proje ile gelen her meslektaşımıza kapımız açık. Muhasebe sektörü sürekli değişen bir yapıya sahip. Artık muhasebeciler sadece defter tutan, rapor hazırlayan kişiler değil stratejik kararları destekleyen ve işletmelerin finansal denetiminde kritik rol oynayan insanlardır. Dışarıdan bakılınca sadece rakamlarla ilgileniyormuş gibi görünse de; aslında bu meslek disiplin dikkat ve çözüm odaklı yaklaşım gerektirir. Buradaki her katılımcının işletmelere değer katacağına ve toplumun ekonomik yapısına önemli katkılarda bulunacağına inanıyorum. Buradaki seminerlerin herkese hem mesleki hem de kişisel katkılar sunacağına inanıyorum. Kıymetli meslektaşlarım zaman geleceğimizi birlikte inşa etme zamanıdır. Bu yüzden burada bir araya geldik. Gelenekselleştirmeyi düşündüğümüz bu şenlikte özellikle Muhasebe Standartları Komitesi Başkanı Sayın Gamze Dostsever’e ve çalışma grubumuza yürekten teşekkür ediyorum. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde katkı sunan İzmir Milletvekili Rıfat Toruntay Nalbantoğlu’na ve İZENERJİ Genel Başkanı Dilek Yaylalar Aras’a çok teşekkür ediyorum” şeklinde ifadelerde bulundu.

Oda Başkanı Mehmet Kuzu’nun açılış konuşmasının ardından seminer aşamasına geçilen şenlikte Dilek Selçuk tarafından “İletişimin sessiz gücü: Beden dili”, Ruhan Meral’ın anlatımıyla “İş Hayatında Stres Yönetimi” ve İsmail Tekbaş’ sunumu ile “Uzay muhasebesi ve yapay zeka” seminerlerinin katılımcılara gün içinde ücretsiz olarak verileceği belirtildi.

Kaynak: BERKAY ERDEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.