Gültepe, Rumeli Şenliği’nde coşacak!

Konak Belediyesi ile Gültepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği iş birliğinde düzenlenen Gültepe Rumeli Şenliği’nin bu yıl 17. si düzenleniyor. Başkan Mutlu, “Dostluk gecemize herkesi bekliyoruz” diyerek tüm İzmirlileri davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2024 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2024 14:09
Kaynak: BÜLTEN
Gültepe, Rumeli Şenliği’nde coşacak!

Konak Belediyesi, her yıl geleneksel olarak düzenlediği Gültepe Rumeli Şenliği’ne 17. kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Gültepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği iş birliği ile düzenlenecek olan geceye, Çamdibi Halkoyunları Topluluğu ile Mlada Düşler Atölyesi de destek veriyor.

Balkan ve Rumeli ezgilerine doyacağınız bu eğlenceli etkinlik, 27 Ağustos Salı akşamı saat 20.30’da Turgut Reis İlkokulu’nun bahçesinde gerçekleşecek olup, İzmir’in dört tarafında yaşayan Balkan ve Rumeli göçmenlerini bir araya getirmeyi amaçlıyor.

GÜLTEPE’DE BALKAN ESİNTİLERİ

Rumeli ve Balkan müzikleriyle coşacağınız Rumeli Şenliği’nde, çeşitli defileler ve dans gösterileri de yer alacak. 17 yıldır her sene düzenlenen ve geleneksel bir hal alan şenlikte, Balkan müzik grubu Sakoband sahne alırken, hareketli Rumeli şarkılarıyla tanınan Halil Eser ve Sevim Kahya’da başarılı performansları ile geceye damga vuracak. Çamdibi Halk Oyunları Topluluğu, Rumeli şarkılarında sergileyecekleri performanslar ile izleyenleri coştururken, Mlada Düşler Atölyesi sayesinde Balkan kıyafetlerinin yer aldığı unutulmaz bir defileye tanıklık edilecek.

BAŞKAN MUTLU’DAN DAVETİYE

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Balkan müziklerine doyacağınız bu geceye tüm İzmirlileri davet ederken, “Bu yıl 17’ncisini gerçekleştireceğimiz Gültepe Rumeli Şenliği’mizde komşularımızla bir araya gelecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Birbirinden renkli etkinliklerle Konak’ta Balkan rüzgarlarının eseceği bu özel günde tüm İzmirlileri aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Türküler ve halaylar eşliğinde unutulmaz anların yaşanacağı dostluk gecemize herkesi bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.