Güzelbahçe’nin Kurtuluş Günü’nde coşkulu kutlama

Güzelbahçeliler Kurtuluş Günü’nde Buray konseriyle coştu. Pop müziğinin sevilen sanatçısı Buray şarkılarıyla muhteşem bir gece yaşattı

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 16:29
Kaynak: BÜLTEN
Güzelbahçe’nin Kurtuluş Günü’nde coşkulu kutlama

11 Eylül Güzelbahçe Kurtuluş Günü Ata'nın huzuruna çelenk sunumuyla başladı ve zeybek gösterisiyle son buldu. Çelenk bırakma törenine CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, STK, Muhtarlar ve Güzelbahçeli vatandaşlar katıldı. Ardında düzenlenen kurtuluş kortejiyle tüm Güzelbahçe dolaşıldı. Kortej Tabaoğlu Parkı’nda zeybek gösterisiyle son buldu.

feneralayı

Kurtuluş günü fener alayı

Kutlamalar fener alayı yürüyüşüyle devam etti. Saat 20:30’da başlayan yürüyüşte vatandaşlar; Konser ‘Mustafa Kemalin Askerleriyiz’, ‘İzmir laiktir laik kalacak’, sloganlarıyla attı. Fener alayı yürüyüş Atatürk Mahallesi çarşıdan, konserin olduğu şehir stadyumunda son buldu.

buray

Güzelbahçe Buray’la coştu

Güzelbahçe yürüyüş sonrası Buray konseriyle coştu. En sevilen şarkılarını seslendiren Buray Güzelbahçelilere unutulmaz bir akşam yaşattı. Sevilen şarkılarına konsere katılan Güzelbahçeliler hep bir ağızdan eşlik etti.  Buray Konserine vatandaşların yanı sıra Güzelbahçe Kaymakamı Bülent Bayraktar, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Altan İnanç, İlçe Emniyet Müdürü Murat Güvenç, İlçe Jandarma Komuta, meclis üyeleri de katıldı.

güzelbahçe

Konserde konuşan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, “102 yıl önce büyük bir mücadele verildi. Değerli Güzelbahçeliler, çok kıymetli İzmirliler, bugün tarihin bizlere armağan ettiği en kıymetli günlerden birini, Güzelbahçe’nin Kurtuluş Günü’nü kutlamak üzere bir aradayız. 9 Eylül İzmir’in, 11 Eylül Güzelbahçe’nin kurtuluş günüdür. Sadece bir tarihin değil, bu güzel şehrimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesi, bizler için bir onur kaynağıdır. Atalarımızın canla başla verdiği bu mücadele, bizlere bugün bağımsız ve özgür bir Güzelbahçe’de yaşama hakkı tanımıştır. Bu topraklar, her karışıyla bize direnişi, fedakarlığı ve kardeşliği öğretmiştir. Bizler de bu mirası, gelecek nesillere gururla taşımakla sorumluyuz. Bugün burada hem bu onurlu geçmişi anmak hem de geleceğe umutla bakmak için bir aradayız. Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu topraklar için mücadele eden tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum. İzmir, özgürlüğüne olan bağlılığıyla her zaman bir ışık olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Bu güzel günü daha da anlamlı kılan, sanatçımız Buray’a da bizlerle olduğu için teşekkür ediyorum. Bugün sadece bir kurtuluşu değil, aynı zamanda birlik ve beraberliğimizi de kutluyoruz. Bu coşku, bu sevgi daim olsun. Kurtuluş günümüz kutlu olsun! Ne mutlu bize ki Güzelbahçe’de yaşıyoruz! Teşekkür ederim. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk. Kurtuluşumuz, özgürlüğümüz, 11 Eylül Güzelbahçe’mizin Doğum Günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Konser İzmir marşının hep bir ağızdan söylenmesiyle son buldu.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.