Halk Sağlığı Haftasında Karşıyaka'da etkinliklere tam not

Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan “Halk Sağlığı Haftasında” pek çok alanda gerçekleştirdiği çalışmalar vatandaşı mutlu ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 17:27
Kaynak: BÜLTEN
Halk Sağlığı Haftasında Karşıyaka'da etkinliklere tam not

Her yıl 3- 9 Eylül tarihleri arasında kutlanan “Halk Sağlığı Haftasında” bu yıl Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen “aşının gücüne inan aşnı ol”, “farkında ol taramanı yaptır, kanseri engelle”, “emzirmek annenin, anne sütü bebeğin sigortasıdır”, “ekranı değil hayatı yaşa”, “her adımda aile hekiminin yanında”, “alışkanlıklarımızı değiştiriyoruz, sağlıklı besleniyoruz”, “sağlıklı anneler, sağlıklı nesiller” ana temalar ile birçok alanda çalışmalar gerçekleşiyor.

Kadınlara kanser taraması

Bu çalışmalar dahilinde; Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Çiğli Eğitim Araştırma Hastanesi Karşıyaka Semt Polikliniği ‘nde stant açıldı emzirmenin anne sağlığı açısından önemine dikkat çekilerek broşürler dağıtıldı. Karşıyaka 8 nolu ASM’ de vatandaşlara aşılar ve aşıyla önlenebilir hastalıklar hakkında bilgilendirme yapıldı.  21 kadar Karşıyaka 1 nolu SHM ye davet edilerek kanser taraması gerçekleşti. 

Karşıyakalılar'dan İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür

Çocukların ve ailelerin mağduriyet yaşadığı ekran sürelerine getirilmesi gereken kısıtlamaya yönelik Karşıyaka bir nolu SHM’ de görevli psikolog, diyetisyen, fizyoterapistlerce ailelere eğitimler verildi. Çocuklara yaşlarına uygun olacak şekilde aktiviteler yapıldı. Alışkanlıklarımızı değiştiriyoruz, sağlıklı besleniyoruz teması kapsamında ise kuruma davet edilen vatandaşlara sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite konusunda bilgilendirme yapıldı ve spor salonunda fizyoterapist eşliğinde fiziksel aktivite düzenlendi.

Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü’nce gerçekleşen etkinlikleri çok beğendiklerini aktaran Karşıyakalılar, İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ettiler.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.