Helil Kınay: Önceliğimiz temel sorunlar 

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Karabağlar’ın demografik yapı olarak küçük bir Türkiye olduğunu ifade ederek ilçede öncelikle temel sorunların çözülmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Kınay, yoksulluk ile mücadelede dayanışmanın önemini belirtti

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2024 09:23
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2024 09:32
Kaynak: HÜSEYİN DEMİR
Helil Kınay: Önceliğimiz temel sorunlar 

ÖZEL HABER/ Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay ilk 100 gününü gazetemize değerlendirdi. İLKSES Gazetesi Yayın Koordinatörü Erdal Erek’i makamında misafir eden Başkan Kınay, Karabağlar’da başkan olarak geçirdiği ilk 100 günün ardından konuştu. Kentte yaşanan sorunlara dikkat çekerek bütün olumsuzluklara karşı çözüm önerilerini dile getirdi. Göreve geldikten sonra yaptığı çalışmaların önemini anlatan Başkan Kınay, “Karabağlar’da parklar, sosyal tesisler, sinema ve alışveriş merkezi bulunmuyor. İnsanların birlikte aileleri ile zaman geçirebileceği alanlar çok kısıtlı. Biz ne yapıyoruz; ilk etapta insanların sokaklarda mahallelerde zaman geçirmesi için etkinlikler düzenliyoruz. Kadınlara ve gençlere yönelik çalışmalar yapıyoruz” dedi.

BAŞKAN HELİL KINAY: DAYANIŞMA İÇERİSİNDE OLMAMIZ GEREKİYOR

Ülkenin en büyük sorunları arasında yer alan yoksulluğa karşı mücadele ederken her zaman dayanışma içerisinde olunması gerektiğini vurgulayan Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, “Kentin; ekonomisinin sosyal ve kültürel yapısının dönüşümünde verdiğimiz sözleri şimdi hayata geçirme fırsatını yakaladık. Belediye Başkanı olmadan önce basına verdiğim görüş ve düşüncelerde her zaman çözüm önerilerinde bulunmuştum. Sadece eleştirenlerden olmadım ve hep alternatif seçenekleri belirttim. Türkiye’de bana göre en büyük sorunlardan biri güvensizlik ve yoksulluktur…  İnsanların kendisini öteki, yalnız hissetmesi, umutsuz, öfkeli olması ülkeyi ve kenti yönetirken de dayanışma içerisinde olmamızı gerektiriyor. Birbirimize güvenerek bir aile olmadığınız sürece hangi projeyi getirirseniz getirin, ne yaparsanız yapın hep insanların aklında soru işaretleri kalacaktır. Tabi kentin fiziksel temel sorunları olduğundan dolayı yapılması gerekenleri plan ve program çerçevesinde yapıyoruz. Genel sorunların hepsi ülkenin her yerinde aynı aslında sadece çerçevesi değişebiliyor. Ekonomi ile bağlantılı olarak Karabağlar’da kısa, orta ve uzun vadede yapılması gerekenlerin olduğunu düşünüyorum. Sonuçta yapacağınız işlerde ekonomiden bağımsız değilsiniz” diye konuştu.

HELİL KINAY: KARABAĞLAR, KÜÇÜK BİR TÜRKİYE’DİR

Karabağlar’ın demografik özellikleri ile sosyo kültürel yapısından bahsederek bölgenin küçük bir Türkiye olduğunu söyleyen Başkan Helil Kınay, “Yaptığınız çalışmalar merkezi hükümet ile çok bağlantılı olduğu için sürekli mücadele ediyoruz. Karabağlar için şunu rahatlıkla söyleyebilirim; burası küçük bir Türkiye’dir. Ülkenin her yerinden gelen insanlar, umutlarını ve geleceklerini yitirmiş durumda…  Sıkıntı ve yoksulluklara mücadele ediliyor. Ne olursa olsun dayanışmayı, sıcaklığı bir arada olma duygusunu barındırıyoruz. Seçim döneminde ilk adaylığımız açıklandığında, sokaklara çıktığımda adım adım o sıcaklığın büyüdüğünü gördüm. Seçimden sonra 100 gün geçti ve biz 158 mahalleyi tekrardan gezerek tamamladık. Muhtarlarımızla buluşup her ay toplantılar yaparak sorunlara çözüm üretiyoruz. Gezmediğimiz yer neredeyse kalmadı” şeklinde konuştu.

KINAY: YAPACAĞIMIZ HER ŞEY ÇOK DEĞERLİ

Umutsuzluğun ve yoksulluğun olduğu yerde yapılacak her çalışmanın çok değerli olduğunu belirten Başkan Helil Kınay, “Karabağlar, İzmir’in tarihinde ve kuruluşunda önemli yer ediniyor. Nüfus dağılımına ve demografik yapısına baktığınızda farklı kültürlerden, toplumun farklı kesimlerinden yer alan insanlar var. İlçemiz; genç işsizlik, yaşlıların yoksulluğu gibi sorunları barındırıyor. Okuma yazma bilmeyenlerin oranı Türkiye’nin üzerinde yer alıyor. Karabağlar, İzmir’de dezavantajlı bireylerin en çok olduğu yer olarak biliniyor. Kentin ilk yerleşim yeri olan ‘Eski İzmir’ yapılaşmaya gidemeyen yer ve hep olumsuzluklara karşı karşıya gelmiş durunda. Burada altyapı sorunları var, kentin yaşam alanları yok. Karabağlar, İzmir’in en büyük kentsel dönüşümü bölgesidir… Kentsel dönüşüm ihtiyacı var ama bakanlıkla beraber yürütülmesi gereken çalışılmaların olması gerekiyor. Umutsuzluğun ve yoksulluğun olduğu yerde yapacağımız her şey çok değerlidir” dedi.

İLK ÖNCE TEMEL SORUNLARI ÇÖZMELİYİZ

Mevcut ekonomi içerisinde ilk önce temel sorunların çözülmesi gerektiğini söyleyen Başkan Helil Kınay, “Türkiye’nin bütün illerinden Karabağlar’a gelen insanlar var. Burada yaptığımız her çalışma Türkiye’ye yayılıyor. Bizim yapacağımız şey şu; bu ekonomi içerisinde ilk önce temel sorunları çözmeliyiz. Kentsel dönüşümün yerinde olması gerekiyor. İnsanların kendi mahallesinde kendi evinde kalması için devletin o ekonomiyi sağlaması lazım... Kurumlar arası iş birliğini geliştirerek birlikte bu politikaların yürütülmesi için adımlar atılmalıdır. Karabağlar’da parklar, sosyal tesisler, sinema ve alışveriş merkezi yok. İnsanların birlikte aileleri ile zaman geçirebileceği alanlar çok kısıtlı. Biz ne yapıyoruz; ilk etapta insanların sokaklarda mahallelerde zaman geçirmesi için etkinlikler düzenliyoruz. Kadınlara ve gençlere yönelik çalışmalar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

KURUMLAR ARASI İŞ BİRLİĞİ ÖNEMLİ

Karabağlar’da yasaklı maddeye karşı mücadelede kurumlar arası iş birliğinin çok önemli olduğunu belirten Başkan Helil Kınay, “Yasaklı madde ülkemizin en büyük sorunlarından biridir. Karabağlar’da her mahallede konuştuğumuzda ailelerden gece sokağa çıkamıyorum, parklara gidemiyorum diye tepkiler alıyoruz. Güvenlik sorunu olduğundan dolayı yasaklı madde kullanımı neredeyse ilkokul çağındaki çocuklara kadar gelmiş durumda... Bütün bunlar ülkenin genel politikaları ve çalışmalarıyla ilgilidir. Yıllardan beri söylüyoruz; kurumların iş birliği ve çalışması çok önemlidir. Karabağlar’da suç oranı yüksek olduğundan dolayı karanlık alanların kalmaması için daha çok çalışma ve emniyet tedbiri gerekiyor. Peki biz ne yapıyoruz; bir taraftan bunları talep ederken diğer taraftan o alanlar sessiz ve karanlık olmasın diye çalışmalar yapıyoruz” dedi.

OLUMLU GERİBİLDİRİMLER ALIYORUZ

Sosyal belediyecilik doğrultusunda hareket ederek hayatımızın her alanında vatandaşlarla temas kurduklarını vurgulayan Başkan Helil Kınay, “Yaz boyunca sokaklarda düzenlediğimiz etkinliklere ve şenliklere devam ediyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin birlikte zaman geçireceği yerlerin olması gerekiyor. Çarpık yapılaşma içerisinde çocuk parkı yapacağımız yerlerde çok kısıtlı... Bizde bu bağlamda parklardan önce geçici etkinliklerle çocukların ve gençlerin sosyal etkinlik ihtiyacını karşılaşıyoruz. Yaz döneminde başlattığımız sokak şenliklerinde 58 mahalleye ulaştık, etkinliklerimiz okullar açılıncaya kadar devam edecek. Ondan sonra devam etmesini planladığımız çalışmalar var. Parklarda bu etkinlikler kapsamında; tiyatro, dans, müzik gibi oyun etkinlikleri yer alıyor. Çocuklar farklı bir dünya ile karşılaşıyorlar. Kadınların güvenle sokağa ve parka çıktığı güvenli alanlar yaratıyoruz. İstiyoruz ki; zamanla alanlarımız daha güvenilir ve daha yaşanılabilir olsun. Parklara sosyal tesisler ile kültürel ve spor faaliyetleri yapacağımızı söylemiştik. Bu sokakları, alanları ne kadar kentin sahipleri kullanırsa çözümün bir parçası olarak önemli bir adım olur. Üstümüze düşeni yaparak vatandaşlarımızla hep temas kuruyoruz. Biz aslında hem sosyal belediyecilik ile birlikte; eğitim, spor, genç, kadın, kültür, sanat başta olmak üzere hayatımızın her alanına dokunmaya çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmalarda çok ciddi ve olumlu geribildirimler aldık. İki gün önce bir park ziyaretimizde kadın arkadaşımızın buranın güvenli olduğunu ifade etmesi bizleri mutlu etti” diye konuştu.

Kaynak: HÜSEYİN DEMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.