Homeros’un Bornova’sında Kitap Günleri sona erdi

Türkiye’nin en geniş katılımlı kitap fuarlarından biri olan Homeros’un Bornova’sında Kitap Günleri sona erdi

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 12:44
Kaynak: BÜLTEN
Homeros’un Bornova’sında Kitap Günleri sona erdi

Bu yıl 5. kez düzenlenen Homeros’un Bornova’sında Kitap Günleri, Bornova Büyükpark’ta on binlerce kitapseveri ağırladı.

bornova

Edebiyat dünyasının önemli isimleri bir araya geldi

10 gün süren organizasyonda ünlü yazar Ahmet Ümit onur konuğu olarak yer alırken İnci Aral, Üstün Dökmen, Mine Söğüt, Balçiçek İlter, Cezmi Ersöz, Deniz Erbulak, Latife Tekin ve Av. İsmail Doğan Subaşı gibi tanınmış yazarlar da hem söyleşi hem de imza etkinlikleriyle okurlarıyla buluştu.

etkinlik

Etkinliklerle dolu 10 Gün

Üç farklı sahnede düzenlenen etkinliklerde çocuklar unutulmadı. Çocuklara yönelik özel atölyeler, konserler ve dinletilerle dolu dolu geçen etkinlikte düzenlenen yaratıcı yazarlık, resim ve hikaye anlatımı gibi atölyeler, minik katılımcıların hayal dünyalarını geliştirmelerine olanak tanıdı. 10 günlük edebiyat şöleni Ayfer Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen Bornova Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu konseri kapandı.

konser

“Homeros’un Bornova’sını dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz”

Bornova Kitap Günleri’nin sadece Bornova ve İzmir için değil, Türkiye genelinde de büyük önem taşıdığını belirten Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, şöyle konuştu;

“Homeros’un Bornova’sını dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz. Edebiyat ve sanat, toplumları dönüştürme gücüne sahip. Bu anlamda Kitap Günleri, genç nesiller için yeni başlangıçlar yaratırken ve Bornova’yı kültürel olarak bir çekim merkezi haline getiriyor. Kitapla büyüyen nesiller, yarının aydınlık dünyasına katkı sağlayacaklar. Organizasyona gösterilen yoğun ilgi, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Önümüzdeki yıllarda bu etkinliği daha da büyüteceğiz”

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.