Huzurevi ücretlerine yapılan zam emeklilerin de gündeminde!

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, huzurevlerine yüksek oranlarda zam yapıldığını belirterek yazılı bir açıklama yaptı

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 13:23
Muhabir: MERVE AĞRIÇ
Huzurevi ücretlerine yapılan zam emeklilerin de gündeminde!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, huzurevleri ücretlerine yapılan yüksek oranlı artışlara tepki gösterdi.

Başkan Ergün, emekli aylıklarının son derece düşük kaldığı bu dönemde kişi başı 3 bin 110 TL olan katılım payının yüzde 200 zam görerek 9 bin 331 TL’ye çıkartılmasının ne insafla bağdaştığını ne de vicdanlarda kabul gördüğünü öne sürdü.

EMEKLİ AYLIKLARININ SON DERECE DÜŞÜK KALDIĞI BU DÖNEMDE…

Başkan Ergün’ün açıklaması şöyle:

“Yaşlılarımızın yaşamlarının son döneminde gerekli bakımı ve hizmetleri alabilmek maksadıyla yerleştikleri huzurevlerinde alınan katkı paylarının yüzde 200 ile 260 oranında artırılmasını kabul etmiyoruz! Emekli aylıklarının son derece düşük kaldığı bu dönemde kişi başı 3 bin 110 TL olan katılım payının yüzde 200 zam görerek 9 bin 331 TL’ye çıkartılması ne insafla bağdaşır ne vicdanlarda kabul görür. Zaten mecburiyet gereği devletin bu koruyucu kurumlarına sığınan ve sosyal hizmet almak isteyen dar gelirli emeklilerimizin bu rakamları ödeyebilme imkânı yoktur. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız bu konuya derhal el atmalı ve günün geçekleriyle uyuşmayan bu zammı acilen kabul edilebilir bir orana çekmelidir. Çok sayıda üyemiz bu konuda şikâyetlerini şubelerimize ve genel merkezimize iletmektedirler. 12 bin 500 TL aylık alıp da 17 bin 336 TL tutarında karı-koca katılım payı ödeyebilecek emeklimiz bulunmamaktadır.”

EMEKLİLERİMİZİN GÜVEN DUYGUSUNU SARSTI

Ergün, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

“Diğer taraftan ortalama aylıkların 14 bin TL civarında olduğunu düşünürsek emeklilerimizin yaklaşık yüzde 70’inin bu imkâna erişme şansı da yoktur. Bakanlık yetkililerinden beklentimiz, geçmişte olduğu gibi katılım paylarındaki artışları emekli aylıklarındaki artışlara göre belirlemeleri ve derhal bu fahiş artışları geri çekmeleridir. Aksi takdirde söz konusu yüksek oranlı artışları örnek gösterecek özel huzurevleri çok daha yüksek bedeller isteyebileceklerdir. Bunun da önüne geçmek için gerekli düzenlemeler hemen yapılmalıdır. Sosyal ve ekonomik yoksunluk içinde bulunan emeklilerimiz devletin resmi huzurevlerine yaşlı bakım merkezlerine sığınmışken bu zamlar devlet ana devlet baba olma şefkatini baltalamış, emeklilerimizin güven duygusunu sarsmıştır.”

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.