İGC’den Yeni Asır Gazetesi'ne 130. yıl ziyareti

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ve yönetim kurulu üyeleri, Yeni Asır Gazetesi'nin 130. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2024 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2024 17:25
Kaynak: BÜLTEN
İGC’den Yeni Asır Gazetesi'ne 130. yıl ziyareti

Yeni Asır Gazetesi’ni 130. yaş günü nedeniyle İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Başkan Yardımcısı Mehlika Gökmen, Yönetim Kurulu Üyeleri Yılmaz Coşkun, Metin Aydın ve Erhan Taşdemir gazeteye ziyarette bulundu.

Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ercan Demir, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Kılıç, Yazı İşleri Müdürü Zümrüt Yılmaz, Haber Müdürü Burcu Ilgın Hoşafoğlu ve İletişim Sorumlusu Fatih Şendil, gazete yönetimi ve çalışanları kutlayan İGC başkanı Dilek Gappi, Yeni Asır'ın yazılı basının ayakta kalması için verdiği mücadeleyi takdir ettiğini, İzmir basının birlikte başarıya ulaşacağını dile getirdi. Yeni Asır'ın yazılı basının ayakta kalması için verdiği mücadeleyi takdir ettiğini, İzmir basının birlikte başarıya ulaşacağını dile getirdi.

 Ziyaret sırasında, gazetenin basın dünyasındaki önemli rolü vurgulandı ve İzmir basınının birlikte başarıya ulaşacağı mesajı verildi. Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Ercan Demir, Gappi ve ekibine teşekkür ederek, gazetenin çalışmalarına dair bilgi sundu. Başkan Gappi, Yeni Asır'ın basının ayakta kalmasındaki mücadelesini takdir etti ve başarılar diledi.

YENİ ASIR

GAZETECİLER İÇİN OKUL NİTELİĞİNDE

Başkan Gappi, çok sayıda gazeteci için önemli bir okul olan ve genç meslektaşlara istihdam imkanı sunan Yeni Asır Gazetesi’ne başarı dolu nice yıllar diledi.

ziyaretleri nedeniyle İGC Başkanı Gappi’ye ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ercan Demir de gazetede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

YENİ ASIR

TÜRKİYE'NİN EN KÖKLÜ GAZETESİ: YENİ ASIR

19 Ağustos 1895'te Selanik'te kurulan Yeni Asır, Türkiye'nin en eski gazetesi olma unvanını taşıyor. İlk olarak Arif Bilgin tarafından yayımlanan gazete, 22 Temmuz 1908'de Yeni Asır adıyla yeniden doğdu. Arif Bilgin'in vefatından sonra, gazete yönetimi oğlu Şevket Bilgin'e geçti ve bu dönemde gazete yenilikçi uygulamalarla dikkat çekti.

Yeni Asır, renkli fotoğraf basımı ve ilk seri ilanları yayımlama gibi öncü adımlarıyla Türk basınında önemli bir yer edinmiş, yüksek tirajlı halk gazetesi kavramını güçlendirmiştir. Şevket Bilgin'in vefatının ardından, gazete tümüyle Dinç Bilgin'in yönetimine geçti. 1998'den itibaren internet üzerinden yayımlanmaya başlayan gazete, 1 Mart 2017'de ulusal basına geçiş yaptı ve tüm Türkiye'de bayilerde satışa sunuldu.

1980'lerde 200 bin tirajla büyük bir etki yaratan gazete, günümüzde haftalık 40-50 bin tirajla yayın hayatına devam ediyor. 2004-2012 yılları arasında tirajında önemli bir düşüş yaşansa da, gazete halen Turkuvaz Grubu'na bağlı olarak yayımlanıyor ve Türk basınının en etkili ulusal gazetelerinden biri olarak varlığını sürdürüyor.

Yeni Asır, köklü geçmişi ve basındaki öncü rolüyle dikkat çekmeye devam ediyor ve Türk basınında önemli bir yer tutuyor.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.