Prof.Dr Doğan Yaşar'dan Cemil Tugay'ın açıklamalarına ilk yorum

 İklim Bilimci Prof. Dr. Doğan Yaşar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın toplu balık ölümleri hakkında yaptığı  açıklamayı “Konuşmanın gerçeklerle ve bilim ile ilgisi yok” diyerek eleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2024 20:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2024 21:56
Kaynak: HABER MERKEZİ
Prof.Dr Doğan Yaşar'dan Cemil Tugay'ın açıklamalarına ilk yorum

AYSELİN UZUN- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay körfez kirliliği ve toplu balık ölümlerine ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Bu açıklama kapsamında Başkan Tugay’ın söylediklerini bilim dışı bulan İklim Bilimci Prof. Dr. Doğan Yaşar ise kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tugay körfezdeki balık ölümleri ile konuştu. Öncelikle Başkan İzmir tarihini hiç bilmiyor. Sözüne 1965 yıllarında başlayan kirlilik diye başladı. Körfezdeki kirlilik ilk kez 1930 yılında yazılmıştır” dedi.

YAZIK BU ŞEHRE

Yaşar yaptığı paylaşımda, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tugay körfezdeki balık ölümleri ile ilgili konuştu. Öncelikle Başkan İzmir tarihini hiç bilmiyor. Sözüne 1965 yıllarında başlayan kirlilik diye başladı. Körfezdeki kirlilik ilk kez 1930 yılında yazılmıştı. İlk toplu balık ölümleri 1955 yılında olmuştur. Çiğli arıtma ile Gediz'in İç körfezdeki kirliliğe hiç etkisi olamaz (1998 yılında Tübitak dergisne yazdık) ve Belediyenin rafları akıntı çalışmaları ile dolu. Gemileri sintine basmakla suçladı ama farkında olmadan Çevre Bakanlığını suçladı. Madem gemiler sintine basıyor bunu niye Çevre Bakanlığı'na iletmiyorsun ki burada sintine basmanın cezası çok ağırdır. Yani konuşmanın gerçeklerle ve bilim ile ilgisi yok gbiydi. Yazık bu şehre” şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.