İkramiye krizinde gerilim tırmanıyor! Eyleme katılanların listesi tutulacak

DİSK Genel İş Sendikası’na bağlı İZENERJİ çalışanları, ikramiye krizine karşı yarın oturma eylemi başlatacaklarını açıklamasının ardından İZENERJİ yönetimi eyleme katılacak personelin listesinin tutulması için daire başkanlarına kesin talimat verdi

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2024 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2024 12:54
Kaynak: HABER MERKEZİ
İkramiye krizinde gerilim tırmanıyor! Eyleme katılanların listesi tutulacak

KEMAL ÖZKURT / İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZENERJİ şirketinde çalışan DİSK Genel İş Sendikası İzmir 2 ve 9 No’lu şubesi üyeleri 6 gündür olumlu bir yanıt alınamayan ikramiye krizi için yarın tüm iş yerlerinde 2 saatlik oturma eylemine geçeceklerini açıklamıştı. Sendika tarafından yapılan bu açıklamanın ardından ise İZENERJİ yönetimi tarafından daire başkanlarına eyleme katılacak personelin isim listesinin tutulması yönünde mesaj atıldı. Atılan mesajda “Birim müdürlerimiz ve amirlerimizin takibinde olması personellerimizin eyleme katılmalarının uygun olmadığının uyarısının yapılması, eyleme katılan personellerimizin listelerinin tutularak talep edilmesi halinde ivedilikle gönderilmesi önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi. Alınan bu kararı sert sözlerle eleştiren DİSK 2 No’lu Şube Başkanı Ercan Gül, “Bizim geç aldığımız paramız her geçen gün değer kaybederken kulaklarını tıkayanlar, kendi haklarına gelince hukuki ve cezai işlemlerle korkutarak baskısı ve tehdide başvuruyorlar. Biz hakkımızı arayınca hukuksuz bir hak arama diye açıklama yapıyorlar. Bugün bu ülkede herkese demokrasi dersi verip ancak kendi emekçilerine gelince baskı ile örgütlü mücadeleyi bertaraf etmeye çalışan bu anlayışı şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.

BASKILARA BOYUN EYMECEĞİZ

Geçmiş yönetimde de aynı tehditlerin geldiğini ve çalışanların bir günlük yevmiyelerinin kesildiğini hatırlatan Gül, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirterek şu ifadeleri kullandı;

“İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, daire başkanlıklarına iş durdurma eylemine destek verecek olan personellerin isim listesinin tutulması mesajı atılmış. Bu yapılan eylemin hukuksuz olduğunu ve bu da yetmezmiş gibi bu eylemde şirketin uğrayacağı zararı belirtmişler. Peki soruyoruz yıllardır İZENERJİ emekçisinin ikramiye alacağı 25 gün gecikmeli ödendi. Bizim kaybımız ne olacak? İki saat iş bırakma eyleminde şirketin zararını düşünenler, ikramiyemizi 25 gün geç ödeyeceksiniz bizim zararımız ne olacak? Bunu kim ne şekilde karşılayacak? Bizim paramız her geçen gün değer kaybediyor geç aldığımızda bir kıymeti kalmıyor, dediğimizde kulaklarını tıkayanlar, kendi haklarına gelince hukuki ve cezai işlemlerle korkutarak baskısı ve tehdit ediyorlar. Biz hakkımızı arayınca hukuksuz bir hak arama diye açıklama yapıyorlar. Bugün bu ülkede herkese demokrasi dersi verip ancak kendi emekçilerine gelince baskı ile örgütlü mücadeleyi bertaraf etmeye çalışan bu anlayışı şiddetle kınıyoruz. Geçmiş yönetim tarafından aynı tehditler gelmiş ve o dönemde işçi arkadaşlarımız haklarını aradıkları için bir yevmiye ile cezalandırılmışlardı. Bunu İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Cemil Tugay’a anlattık. Geçmişte yapılan bu tutumun demokrasi anlayışımıza aykırı olduğunu söyledik. Görüyoruz ki bugünün anlayışının geçmişten hiçbir farkı yok. Biz İZENERJİ emekçileri olarak geçmişte nasıl ki baskı ve tehditlere boyun eğmediysek bugün de bu baskıcı anlayışa boyun eğmeyeceğiz. Değil 1 yevmiyemizi 2 yevmiyemizi de kesseniz yarın sabah tüm işyerlerimizde 2 saat oturma eylemine başlayacağız.”

DAVAMIZIN ARKASINDA SONUNA KADAR DURALIM

Baskılar ve tehditler devam ettiği ve ikramiye ödemeleri için yakın bir tarih verilmediği sürece Çarşamba günü sabah saat 08:00 da Egemenlik binası önünde toplanıp yarım gün iş bırakacaklarını açıklayan Gül, “Buradan bütün İZENERJİ emekçilerine sesleniyoruz; İşverenimiz tarafından yapılan bu tehditlere asla müsaade etmeyin. Davamızın arkasında sonuna kadar duralım. Bugün bizleri bu şekilde korkutmaya çalışanlar, birliğimize zarar vermeye çalışanlar, yarınlarda toplu sözleşme sürecinde de aynı yöntem ile bizim mücadelemize zarar vermeye çalışacaklar. Biz yönetici ve işyeri temsilcileri olarak sizlerin hakkını korumak için elimizden gelenin fazlasını yapmaya devam edeceğiz ve bu baskılara asla boyun eğmeyeceğiz. Bizler kararlıyız ikramiyemiz ay sonu yatsa dahil ay sonuna kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz ve aynı kararlılık ile toplu iş sözleşmesi sürecine başlayacağız. Bütün İZENERJİ emekçilerini alınan kararlara uymaya davet ediyoruz. Herkes şunu çok iyi bilsin ki bu mücadelenin sonunda biz kazanacağız” diye konuştu.

DAİRE BAŞKANLARINA KESİN TALİMAT

İZENERJİ yönetimi tarafından daire başkanlarına atılan mesajda; "Genel İş Sendikası 2 ve 9 No'lu Şubelerinin basına yansıyan haberlerden 14.10.2024 Pazartesi günü İş bırakma eylemine çağrı yaptığı öğrenilmiştir. Çalışma arkadaşlarımızın hukuksuz veya meşru olmayan yöntemlerle işleyişi aksatmaması gerekliliği açıktır. Bu bağlamda şirketimiz yükümlülüklerini aksatacak şekilde yapılacak yasa dışı, hukuksuz veya usul kurallarına uyulmaksızın yapılacak her türlü eyleme yönelik olarak gerekli iş ve işlemlerin yürütülmesi gerekmektedir. Bu doğrultuda, şirketin uğrayacağı her türlü zarar tazmini de dahil olmak üzere, İş Kanunu’nun ilgili hükümleri gereği yaptırımlar işletilecektir. İZENERJİ kadrosu personellerini kapsayan yukarıda belirttiğim bahse konuyu, birim müdürlerimiz ve amirlerimizin takibinde olması personellerimizin eyleme katılmalarının uygun olmadığının uyarısının yapılması, eyleme katılan personellerimizin listelerinin tutularak talep edilmesi halinde ivedilikle gönderilmesi önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.