İnciraltı planları iptal edildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yaptığı İnciraltı planları İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan dava sonucunda iptal edildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 17:24
Kaynak: HABER MERKEZİ
İnciraltı planları iptal edildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan dava sonucunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yaptığı İnciraltı planları iptal edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapılaşmaya açık hale gelen İnciraltı mevkii için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının hazırladığı imar planına karşı dava açmıştı. İmar planının, İzmir 8. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilerek, planların mevzuat hükümlerine, planlama ilke, esaslarına ve kamu yararına uygun olmadığı belirtildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir’in Balçova ilçesinde son 35 yılda imar planlarına konu olan birinci, ikinci, üçüncü derece doğal sit statüsündeki İnciraltı ve Bahçelerarası Mahalleleri için yeni bir imar planı hazırlamıştı.

Revize edildikten sonraki hâliyle Aralık 2023’te yeniden askıya çıkarılan İnciraltı Turizm Merkezi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Nâzım İmar Planları doğrultusunda İmar Kanunu’nun 18. maddesine göre bölgenin parselasyon planı yapılacaktı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.