İş’te Konak’tan istihdam rekoru: 3 ayda 300 kişi işbaşı yaptı

İş’te Konak Personel İstihdam Ofisi rekor kırdı. İş'te Konak'la 3 ayda 300 kişi iş başı yaptı

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2024 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2024 11:23
Kaynak: BÜLTEN
İş’te Konak’tan istihdam rekoru: 3 ayda 300 kişi işbaşı yaptı

Konak Belediyesi tarafından 3 ay önce kurulan İş’te Konak Personel İstihdam Ofisi, 3 ayda 300 kişiyi iş sahibi yaptı.

Üç ay önce iş dünyasının önemli temsilcilerinin de katıldığı törenle hizmete açılan ‘İş’te Konak Personel İstihdam Ofisi’ kısa sürede istihdama rekoru kırdı. İşverenle iş arayan vatandaş arasında köprü olan İş’te Konak, nitelikli iş gücü yaratarak istihdama katkı koyma hedefiyle yola çıktı. İş’te Konak’a başvuran 300 kişi ise İzmir’in tanınmış firma ve işletmelerinde işe girdi.

iş

“İş arayan komşularımızı İşte Konak’a bekliyoruz”

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun seçim dönemi vaatleri arasında yer alan istihdama yönelik İş’te Konak projesini hayata geçirdi. 200 yakın firma ile iş birliği yapan İş’te Konak Personel İstihdam Ofisi’nde gerçekleştirilen toplu iş görüşmeleri neticesinde, iş arayan vatandaşlar doğrudan işveren firmalarla temas kurma fırsatı yakaladı. Seçim döneminde en çok üzerinde durulan konuların başında işsizlik geldiğini belirten Başkan Mutlu, “Biz bu konuda elimizden geleni yapmak için söz verdik ve bu sözümüzü göreve geldikten sonraki ilk 100 gün içinde hızla yerine getirdik. İzmir iş dünyasının değerli isimleri de bu projeye inandı ve yanımızda durdu. Şu anda 200’e yakın firma İş’te Konak üyesi. 2 bine yakın iş arayan vatandaşımızın başvurusu bizde kayıtlı. İlk üç ayda ise 300 vatandaşımız işbaşı yaptı. İş arayan komşularımızı İşte Konak’a bekliyoruz” diye konuştu.

iş

İş’te Konak’la iş sahibi oldular

İş’te Konak’a başvuran Yağmur Buse Kara, Naz Ertan ve Esmanur Kara Eldor Group’ta işe yerleştiklerini belirterek Başkan Mutlu’ya teşekkürlerini iletti.

İş’te Konak’a nasıl başvurulur?

İş’te Konak’a başvurular www.istekonak.com web sitesi üzerinden online olarak yapılabiliyor. Başvuru sonrası, iş arayanlar kendilerine uygun iş ve firma seçeneklerini sistem üzerinden takip ederek toplu iş görüşmelerine katılabiliyor.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.