İZDENİZ’in engelleri aşan seferlerinde yolcu sayısı yüzde 50 arttı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin engelli yurttaşlar için düzenlediği gemi turları sezonu 3 Eylül'de sona erdi. Bu sezon bin 691 kişi turlardan yararlandı, geçen yıla göre yolcu sayısında yüzde 50 artış oldu

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 10:16
Kaynak: BÜLTEN
İZDENİZ’in engelleri aşan seferlerinde yolcu sayısı yüzde 50 arttı

Büyükşehir, engelli yurttaşları denizle buluşturmak amacıyla her yıl Mordoğan ve Foça’ya gemi turları düzenliyor. 25 Haziran’da başlayan gemi turları 3 Eylül’de sona erdi. Yoğun ilgi gören gemi turlarında geçen sezona göre yüzde 50’ye yakın artış görüldü.

izdeniz

Engelsiz bir yaşam amacıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir'in engelli yurttaşlar için düzenlediği ücretsiz gemi turlarından bu sezon 691 kişi yararlandı. Engelli yurttaşlar ve bir refakatçileri 25 Haziran – 3 Eylül tarihleri arasında her sal ücretsiz Mordoğan ve Foça’ya götürüldü. Konak’tan başlayan seferler ilk önce Karşıyaka İskelesi’ne uğrayıp Mordoğan'a, sonrasında ise Foça’ya vardı. Günü Mordoğan ve Foça’da geçiren engelli yurttaşlar ve refakatçileri, akşamüstü aynı güzergâhla geri döndü.

izdeniz

Bu sezon 11 sefer yapıldı

Engelli vatandaşlar için düzen İZDENİZ Genel Müdürlüğü’nün koordine ettiği yaz seferleri geçen sezon 9 sefer yapılrıken bu sezon 11 sefer yapıldı. Yoğun ilgi gören turlardan geçen sezon 179 kişi yaralanırken bu sezon 691 kişi yararlandı.  Bu yıl taşınan yolcu sayısında yüzde 50’ye yakın artış oldu.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.