İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası finale yükseldi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, Sürdürülebilir İş Ödülleri'nin 3 ayrı kategorisinde finale yükselerek, kadınların gücüne güç katmaya devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 11:49
Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası finale yükseldi

Muhabir- Merve Ağrıç/ İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, Sürdürülebilir İş Ödülleri'nin 3 ayrı kategorisinde finale yükselerek önemli bir başarıya imza attı. Meslek Fabrikası, ‘Sürdürülebilir Ürün İnovasyonu’ kategorisine ‘Âdettendir Üretiyoruz’ projesiyle birlikte, regl yoksulluğu ve tabusuna ilişkin çalışmalar yürütüyor, kadınların kendi pedlerini üretmelerini sağlıyor. ‘Kadının Güçlendirilmesi’ kategorisinde yapılan başvuru ile Meslek Fabrikası, ‘Geleceğini Kuran Genç Kadınlar’ projesiyle 18-29 yaşındaki okumayan ve çalışmayan kadınların eğitim, istihdam ve sosyal katılım olanaklarını artırarak güçlenmelerini hedefliyor. ‘İş birliği- Özel Sektör & STK, Kamu, Akademi’ kategorisine yapılan başvuruda ise ‘Altın İğne’ projesiyle İzmir’de yaşayan ve dikişe ilgi duyan kadınların iş gücüne katılımını desteklemeyi amaçlıyor.

Bu projelerin her biri, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sürdürülebilirlik, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların ekonomik güçlenmesi konularındaki kararlılığını ortaya koyarken, şehrin geleceğine yönelik olumlu etkiler yaratmayı hedefliyor.

Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.