İzmir Büyükşehir yenilenebilir enerji için harekete geçti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını ve enerji verimliliğini artırmak için harekete geçti

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 10:47
Kaynak: BÜLTEN
İzmir Büyükşehir yenilenebilir enerji için harekete geçti

Yenilenebilir enerji alanında uygulamalarına ısrarcı bir şekilde devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu alandaki tecrübelerini ilçe belediyeleri ile paylaşıyor. İzmir’i karbon nötr şehir olma hedefine bir adım daha yaklaştırmak amacıyla çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği eğitimde 30 ilçe belediyesinin İklim Değişikliği ve Sıfır Atık, Çevre Koruma ve Kontrol gibi ilgili müdürlüklerinden çok sayıda yönetici ve personele bilgiler aktardı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Temiz Enerji Şube Müdürlüğü ve İZENERJİ AŞ personeli sunumlar yaparak, TS EN ISO 50001 standardı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu kapsamdaki uygulamalarını ilçe belediyelerdeki meslektaşlarına anlattı. Sunumda, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Bornova Buz Sporları Yerleşkesi ve Buca Sosyal Yaşam Kampüsü’nün Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından yürütülen belgelendirme tetkik sürecini başarıyla tamamlayarak TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi’ni aldığına dikkat çekildi. Ayrıca enerji etütleri ile belirlenen verimsiz noktalarda iyileştirmeler yapılarak enerji tasarrufu sağlandığının da altı çizildi.

Binalarda enerji verimliliği konularında danışmanlık hizmetleri sunduklarını aktaran İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZENERJİ AŞ Enerji Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, İZENERJİ’nin ana hizmet binasının TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi’ne sahip olduğunu da belirtti.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.