İzmir’de 16’ncı Uluslararası Dana Bayramı başladı

Afrotürkler’in kültürünü tanıtmayı ve geleneklerini yaşatmayı amaçlayan 16. Uluslararası Dana Bayramı Basmane’deki tarihi Bıçakçı Han’da başladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2024 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2024 15:18
Kaynak: HÜSEYİN DEMİR
İzmir’de 16’ncı Uluslararası Dana Bayramı başladı

Afrotürkler’in geleneksel olarak düzenlediği 16. Uluslararası Dana Bayramı İzmir’de başladı. 14-15 Eylül tarihlerinde devam edecek olan Dana Bayramı kutlamaları kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Kutlamalar akşam kortej yürüyüşüyle devam edecek. Geleneksel Dana Bayramı’nda, sergi, söyleşi, dans ve müzik etkinlikleri yer alacak. Bıçakçı Han’da Dana Bayramından Portreler Sergisi izleyici ile buluştu. Geçmişten Günümüze Anadolu’da Afro Türkler adlı panelden sonra Gündoğdu Meydanı’nda saat 20.00’da Mansur Ark’la 80’ler 90’lar konseri gerçekleşecek.

ŞAKİR DOĞULUER

Afrikalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şakir Doğuluer,” Değerli konuklarımız, misafirlerimiz hepiniz hoş geldiniz… 16. Ulusal Dana Bayramımızın açılışına hoş geldiniz. Etkinliğimizin düzenlemesinde yardımcı olan sayın Cemil Tugay’a ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Etkinliklerimize destek veren Yasemin hanıma da ayrıca teşekkür ediyorum. İyi seyirler diliyorum” diye konuştu.

EROL ÖZDAYI

Fotoğrafçı Erol Özdayı,”16. Dana Bayramı kapsamında ‘Dana Bayramından Portreler’ adlı sergimin sizlere ulaşmasına sağlayan Afrikalılar Kültür ve Dayanışma Derneği’ne ve İzmir Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum. Uzun yıllar fotoğraf sanatının farklı alanlarında etkinliklerimi sürdürmekteyim. Dana bayramı etkinliklerine fırsatım olduğunca katılmaya gayret gösterdim. Esas büyüleyici olan bu fotoğrafların sonraki kuşaklara aktarılmasında başlar. Ev sahipliği yapmış Anadolu uygarlıklarının bireyi olmak beni hep heyecanlandırmıştır. Eşsiz güzellikle ve kültürel değere sahip olan renkli toplumsal yapısı bize insan sevgisini, farklılıklarımızla birlikte ortak yaşamın güzelliklerine işaret eder. İşte bu duygu ve düşüncelerle çektiğim fotoğraflardan oluşan bu sergimle sizlerle buluşturmak istedim” ifadelerini kullandı.

16.DANA BAYRAMI İZMİR'DE BAŞLADI

Kaynak: HÜSEYİN DEMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.