İzmir’de 16’ncı Uluslararası Dana Bayramı başlıyor

16’ncı Uluslararası Dana Bayramı 2 boyunca İzmir’de katılımcılarını ağırlamak için hazırlıklarını sürdürüyor

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 11:48
Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ
İzmir’de 16’ncı Uluslararası Dana Bayramı başlıyor

Muhabir- Merve Ağrıç/ İzmir’de 16’ncı Uluslararası Dana Bayramı yarın misafirlerini ağırlamak için kapılarını açıyor. Afro-Türklerin zengin kültürel mirasını ve atalarından miras kalan Afrika kökenli gelenekleri kutlamak için düzenlenen bu festivalde farklı kültürlerden birçok katılımcı bir araya gelecek. Doğanın uyanışını simgeleyen, kadim bir Afrika geleneği olan Dana Bayramı, 14 ve 15 Eylül tarihlerinde katılımcılarına keyifli anlar yaşatacak.

ETKİNLİK PROGRAMI

14 Eylül Cumartesi günü;

Basmane Bıçakçı Han’da saat 13.30 Erol Özdayı tarafından Dana Bayramı’ndan Portreler adlı programla katılımcılarını ağırlayacak. Aynı zamanda Geçmişten Günümüze Anadolu’da Afro Türkler adlı panel gerçekleşecek. Panelde Doç. Dr. Halim Gençoğlu, Doç. Dr. Füsun Kökalan Çımrın ve Dr. Lydia Zeghmar yer alacak. Saat 19.00’da da Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde kortej yürüyüşü düzenlenecek. Günün sonunda ise Gündoğdu Meydanı’nda saat 20.00’da Mansur Ark’la 80’ler 90’lar konseri gerçekleşecek.

15 Eylül Pazar günü;

Saat 11.00- 18.00 arasında Buca Gölet’te piknik yapılacak. Bu piknikte katılımcılar hem farklı lezzetler tadacak hem de sosyalleşerek çeşitli oyunlar ve etkinliklerde buluşacak.

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.