İzmir’de çöp krizi: Çalışanlar iş bıraktı, çöpler birikti

İzBB bünyesine bağlı İzenerji şirketinde işçiler ‘vasıf ödemeleri yapılmadığı’ sebebiyle iş bıraktı. İşçilerin iş bırakması nedeniyle kent merkezinde çöp yığınları oluştu

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2024 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2024 12:15
Kaynak: HABER MERKEZİ
İzmir’de çöp krizi: Çalışanlar iş bıraktı, çöpler birikti

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İzenerji şirketinde çalışan bir grup işçi, "vasıf ödemelerinin yapılmadığı" gerekçesiyle iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Kent Temizliği Şube Müdürlüğü'nde görevli ve DİSK'e bağlı Genel İş İzmir 2 No'lu şube üyesi 90 işçi, ek ücret gerektiren vasıf ödemelerinin yapılmadığı gerekçesiyle çalışmayı durdurdu. Bu sebepten dolayı toplanmayan çöpler, sokaklarda yığılarak çöp dağları haline geldi.

İzmir’de çöp krizi: Çalışanlar iş bıraktı, çöpler birikti

Özellikle kentin merkezi olan Konak ilçesinin Alsancak, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Kordon bölgesinde toplanmayan çöpler vatandaşların tepkisine yol açtı

İzmir’de çöp krizi: Çalışanlar iş bıraktı, çöpler birikti

TALEPLER OLUMSUZ SONUÇLANDI

Genel İş Sendikası İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ercan Gül, 90 çalışanın vasıf haklarının tanınması için yetkililerle görüşmeler yaptıklarını belirtti. Ancak bu görüşmelerden olumlu bir sonuç elde edemediklerini ve çalışanların iş bırakma kararı aldıklarını ifade etti.

Ercan Gül, şunları ifade etti:

"Bizim tek talebimiz arkadaşlarımızın vasıflarının verilmesi. Şoförlük yapıyor ünvanı verilmiyor. Araç arkası görev yapıyor karşılığı verilmiyor. Arkadaşlarımız da yaptıkları işin karşılığını alamadıkları için görevlerini bırakma kararı aldılar. Bugün çöplerin toplanması için formüller getirdiler. Arkadaşlarımız tepki gösterdiler, çöplerin toplanmasına engel oldular. Gerilim olmasın diye zabıta da geri çekildi. Anlaşma sağlanmadığı sürece eylem devam edecek."

İzmir’de çöp krizi Çalışanlar iş bıraktı, çöpler birikti

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.