İzmir’de Danışma Noktaları’na bir yenisi daha eklendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlara ulaşmak amacıyla hayata geçirdiği 11 Dayanışma Noktası’na bir de Danışma Noktası ekledi

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 16:34
Kaynak: BÜLTEN
İzmir’de Danışma Noktaları’na bir yenisi daha eklendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Dayanışma Noktalarının aynı zamanda Dnışma Noktaları da kuruyor. sayısı artarken yayılmaya devam ediyor. Daha önce Konak, Buca ve Gürçeşme’ye kuraln Dayanışma Noktaları sayısı Karşıyaka Örnekköy ile arttı. Dayanışma Noktalarında vatandaşlar sosyal yardım ve hizmetlerle ilgili bilgi alıp, başvuru yapabilecek. Sosyal belediyecilik anlayışıyla yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dezavantajlı mahallelerdeki vatandaşlara ulaşmaya devam ediyor. Şimdiye kadar 11 Dayanışma Noktası’nda vatandaşlara ulaşan Büyükşehir merkezlerin sayısını artıyor.

danışma

Danışma Noktalarında neler yapılıyor?

Büyükşehir, Dayanışma Noktaları’nda ayni yardım, sıcak yemek dağıtımı, sosyal-kültürel etkinlikler ve atölye faaliyetlerini sürdürürken Danışma Noktalarında vatandaşlara sosyal yardım ve hizmetlerle ilgili başvuru yapma ve bilgi alma olanağı sağlanıyor.

danışma noktası

Karşıyaka’da Danışma Noktası

Büyükşehir, Karşıyaka Örnekköy Sosyal Hizmetler Yerleşkesi’nde açılan Danışma Noktası’yla bölge halkının  hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Daha önce Konak ve Buca’da açılan Danışma Noktaları şimdi Karşıyaka’da açıldı. İzmir’deki üçüncü Danışma Noktası olan merkezde nakdi yardım, eşya, yakacak, gıda, doğal afet ve benzeri yardım başvuruları, yardım kartı işlemleri yapılabilecek, vatandaşlar sosyal yardım ve hizmetlerle ilgili bilgilendirilecek.

Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü’nde şef olarak görev yapan Açelya İçten, vatandaşların bu merkezlerde her türlü hizmetten yararlanabileceiğin belirterek, “Danışma Noktalarımız kapsamında bir yenisini açmış oluyoruz. Vatandaşlarımız buradan her türlü yardım başvurularını ve sosyal destek kartıyla işlemlerini yapabilecek. Buradan bilgi alabilecekler, danışabilecekler. Olabildiğince onlara yakın olmak istiyoruz. Ulaşımı kolay yerlerde bu tarz hizmet noktaları açmaya çalışıyoruz” dedi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.