İzmir'de elektrik akımı faciası soruşturmasında yeni gelişme!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve Eski İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu’nun da aralarında bulunduğu 9 kişi için tutuklu yargılama talebi ile Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 19:44
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2024 10:51
Kaynak: HABER MERKEZİ
İzmir'de elektrik akımı faciası soruşturmasında yeni gelişme!

İzmir’de 12 Temmuz’da sağanak yağış sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay’ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili dün yeni bir gelişme daha yaşanmıştı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma devam ederken yeni gözaltı kararları gelmişti.
Su ve kanalizasyon işletmesi ile elektrik ve altyapı işlemlerini yürüten firmalardan çalışanların bulunduğu 14 kişinin daha önce tutuklandığı olayla ilgili İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Eski İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu ve GDZ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel’in de aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alınmıştı. 11 kişi bugün adliyeye sevk edilirken savcılık tarafından ifadeler tamamlandı. 

Savcılık, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Eski İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu ve GDZ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel’in de aralarında bulunduğu 9 kişili tutuklu yargılama talebi ile Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti.

Gediz Elektrik Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Yıldırım ve Gediz Elektrik Planlama ve Teknoloji Direktörü Necati Ergin için tutuksuz yargılanma talep edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.