İzmir’de grev krizi büyüyor: İZFAŞ’a grev kararı asıldı!

İzmir’de ilçe belediyelerinde başlayan grev kararı İZFAŞ'a da sıçradı. İZFAŞ işçileri 11 Kasım’da greve gideceklerini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 15:53
Kaynak: HABER MERKEZİ
İzmir’de grev krizi büyüyor: İZFAŞ’a grev kararı asıldı!

SEMİ TEKTAŞ / İzmir’de ilçe belediyelerinde devam eden grev hazırlığı İZFAŞ'a da sıçradı. DİSK 3 Nolu Şubesi İZFAŞ önünde yaptığı açıklamada toplu iş sözleşmesinde anlaşılamaması durumunda 11 Kasım’da grev kararı aldıklarını duyurdu. Karar İZFAŞ binasına asıldı. DİSK daha öncede Bornova, Buca, Bayraklı ve Karşıyaka’ya grev ilanı aldıklarını duyurmuştu. DİSK 3 Nolu Şube Mali Sekreteri Yılmaz Altun, açıklamasında, “İZFAŞ’ın Toplu Sözleşmesinin tıkanmasına neden olan madde, Genel-İş için direniş noktasıdır. Bu noktadan bir adım geriye gitmemiz, taviz vermemiz mümkün değildir” dedi.

AZRAİL’E TESLİM EDİLEN ÇOCUKLAR

Altun, “Bizler ülkemizin en sadık vergi mükellefleri olarak acımasız bir doğruyu cezalandıran ve adaletsizliği normalleştiren sisteminin dişlileri arasında ezilmekteyiz. Bir yandan zengini daha zengin yapan mantıksız ekonomik uygulamaların sonucunda ortaya çıkan krizle boğuşmak zorunda bırakılan emekçiler, bir yandan sokak ortasında cinayetlere kurban edilen kadınlar ve bir yandan da iktidar yandaşı olan zenginler üç kuruş daha fazla kazansın diye Azrail’e teslim edilen çocuklar... Ülkenin dört bir yanı yangın yeri. Sokakta yüzü gülen insan kalmamış, güzelim yurdumuz umutsuz insanlar diyarı olmuş. Kimsenin hayattan neredeyse beklentisi kalmamış. Bu kısır döngü içerisinde günden güne tükenen emekçiler olarak hiç olmazsa insanca yaşam taleplerimizin karşılanması için her güne yeni bir mücadeleyle atılıyoruz. Emekçiler olarak doğan güneşi emeğimizle karşılıyor, batan güneşi emeğimizle uğurluyoruz. Kısacası günün her saati insanlığa hizmet veriyoruz. Bunun karşılığında da insanca yaşam koşullarının sağlanmasını talep ediyoruz. Bu talebimiz, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin güzide iştiraklerinden birisi olan İZFAŞ adına SODEM-SEN’le altı aydır yürüttüğümüz Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde de hareket noktamızı oluşturdu. Bugün geldiğimiz noktada görüşmeleri büyük ölçüde olumlu bir şekilde tamamlamış olsak da nihayetinde bizim için hassasiyet taşıyan bir noktada görüşmelerimiz kilitlenmiştir” diye konuştu.

DİĞER İŞTİRAKLER KABUL EDİLDİ İZFAŞ KABUL EDİLMEDİ

Altun, “SODEM-SEN’le aramızdaki görüşmelerin tıkanmasına neden olan madde, esasında aynı SODEM-SEN’in İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin diğer iştiraklerinde kabul etmiş olduğu maddeden ibarettir. İşveren adına Toplu İş Sözleşmesi görüşmesini yürüten SODEM-SEN’in İZELMAN, İZENERJİ, İZULAŞ, İZDOĞA, Ege Şehir Planlama başta olmak üzere birçok şirkette kabul etmiş olduğu kazanımı, İZFAŞ personeline reva görmemesi bizim nazarımızda ayrımcılık emaresidir. Her daim eşitse eşit ücret politikasını savunmuş olan Genel-iş için bu durum kabul edilemez. Diğer şirketlerde kabul edilmiş olan kazanımın İZFAŞ personeli için uygulanmadığı müddetçe bizim nazarımızda iş barışından söz edilemez. İş barışının olmadığı yerde de Toplu İş Sözleşmesi bitmiş sayılamaz. İZFAŞ’ın Toplu Sözleşmesinin tıkanmasına neden olan madde, Genel-İş için direniş noktasıdır. Bu noktadan bir adım geriye gitmemiz, taviz vermemiz mümkün değildir. Emeğimizden aldığımız gücü kullanarak, bu kazanımın İZFAŞ personeline uygulanması hususunda her türlü eylemi yapmaya hazır ve kararlıyız. Bugün astığımız grev ilanı bu kararlılığın göstergesidir” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.