İzmir’de kadınlara yönelik olarak kurulan mahalle bostanında hasat başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kadifekale’de kadınlara yönelik olarak kurulan mahalle bostanında 137 kadın yetiştirdikleri sebzelerin hasatını yapmaya başladı

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2024 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2024 13:52
Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ
İzmir’de kadınlara yönelik olarak kurulan mahalle bostanında hasat başladı

Muhabir - Merve Ağrıç / İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kadifekale’de kadınlara yönelik olarak kurulan mahalle bostanında hasat başladı. Bu özel bostanda, kendi ektikleri yazlık sebzeleri toplayan kadınlar hem ev ekonomilerine katkıda bulunuyor hem de sosyal bağlarını güçlendiriyor.  6 dönümlük alana yayılmış 3 etaplık bostanda, toplamda 137 kadın, çeşitli sebzeler yetiştiriyor. Kadınlar hem ekim hem de hasat süreçlerinde birlikte çalışarak, ortak bir amaç için çaba gösteriyor. Bu süreç, onlara sadece ekonomik bir fayda sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda toplumsal dayanışma ve yardımlaşma duygularını da pekiştiriyor.  Bostanın kurulmasıyla birlikte, kadınlar hem kendi yetiştirdikleri ürünlerin tadını çıkarıyor hem de bu projeyle kendilerine yeni bir sosyal çevre edinme fırsatı buluyorlar.

KENDİ EKTİĞİMİZ ÜRÜNLERİ KOPARIP YEMEK ÇOK GÜZEL

Bostanda hasat yapan kadınlar, “Hoşumuza gidiyor tabii. Hem yeşilliğe gelmek hem de kendi ektiğimiz ürünleri koparıp yemek çok güzel. Huzurlu hissediyorum. Bilgi alıyorum bir şeyler öğreniyorum. Mesela ben pazara gitmiyorum. Geldim ürünleri topladım ve bugün alışveriş yapmayacağım dedim. Bunlarla idare edeceğim. Çok güzel, her şey verimli. Mahallemize de yakın rahatlıkla gelebiliyoruz. Seviyorum bu nedenle geliyorum. Bahçe almaya imkânımız yok burası en azından bir parsel 2 dönüm veriyorlar, ekiyoruz” ifadelerini kullandılar.

GÖKÇEN: KADINLARIN BİR ARADA OLDUĞU, DAYANIŞMAYI GÜÇLENDİREN BİR ALAN

Mercek Projesinde Sosyolog olarak görev yapan Elif Gökçen ise “Tarımsal Hizmetler Başkanlığı tarafından atalık tohumlar ekiliyor burada. Yaz ekiminde domates, biber ve patlıcan ekimi yapılıyor. Kışın da karnabahar, brokoli ve yeşilliklerimiz oluyor.  Kadifekale Mahalle Bostanı sosyalleşme alanı olarak kullanılıyor. Kadınların bir arada olduğu beraber dayanışmayı güçlendiren bir alan. Toplamda 137 kadın burada ektikleri ürünleri eve götürebiliyorlar” sözlerine yer verdi.

Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.