İzmir'de kavurucu sıcaklar başladı: Rekor sıcaklıklar kapıda

İzmir'de mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık etkili oldu. Kentte etkili olan sıcak hava nedeniyle açık alandaki vatandaşlar gölge yerlerde vakit geçirdi. Güneşten korunmak isteyenler şapka taktı, şemsiye kullandı

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2024 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2024 17:26
Kaynak: AA
İzmir'de kavurucu sıcaklar başladı: Rekor sıcaklıklar kapıda

İzmir'de mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, vatandaşları gölgelere ve serin yerlere kaçırdı. Şehirde etkili olan aşırı sıcaklar nedeniyle vatandaşlar, şapka ve şemsiye gibi koruyucu önlemler alarak dışarıda vakit geçirmeye çalıştı.

Adana'dan İzmir'e misafir olarak gelen Şadiye Küçükkömürcü, İzmir'deki beklenmedik sıcak hava dalgasına şaşırdığını belirterek, "Bu yaz nasıl geçecek bilmiyorum. Şapka rahatsız ediyor, başım terliyor, şemsiye ile geziyorum. Adana'dan gelirken orası serindi. Buraya geldiğimizde de serindi, dünden beri çok fena. Çok hızlı ısındı." diye konuştu.

İzmir'de yaşayan İbrahim Özdemir ise işi gereği dışarı çıkmak zorunda olduğunu ifade ederek, "Bugünlerde evde kalmak gerekiyor. Saat dilimlerini iyi ayarlamak lazım. Zorunlu olduğumdan çıktım. İnce bir şey giyindim, şapka taktım. Bu ani iniş-çıkışlar insanı çok etkiliyor." dedi.

Tayvan'dan gelen Sarah Ma ise İzmir'in sıcaklarını kendi ülkesiyle kıyaslayarak, "Hava çok sıcak ama ülkemde de benzer sıcaklıklar yaşanıyor." şeklinde konuştu.

sıcaklık

İZMİR’DE REKOR SICAKLIK KAPIDA

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, İzmir'de sıcaklıklar şehir merkezindeki ilçelerde rekor seviyelere yaklaştı. Konak'ta 37, Buca'da 38, Bornova'da ise 39,1 dereceye ulaştı. Kıyıya daha uzak olan ilçelerde ise Bayındır'da 40,5, Tire'de ise 41 derece olarak ölçüldü. Bornova'daki sıcaklık, kentin merkezinde 29 Haziran 1982'de kaydedilen 41,3 derecelik rekor sıcaklığa oldukça yaklaştı.

Uzun yıllar haziran ayının ilk haftasında ortalama 29,5 derece olan İzmir, bu yılki sıcak hava dalgasıyla alışılmışın çok üzerinde seyrediyor. Meteoroloji yetkilileri, vatandaşları dikkatli olmaları ve güneşten korunmaları konusunda uyarıyor.

İzmir'de sıcaklıkların daha da artabileceği belirtilirken, kentte yaşayanlar serinlemek için çeşitli önlemler almaya devam ediyor. Bu sıcak yaz günlerinde, İzmir'in sokakları adeta birer gölge arayışına sahne oluyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.