İzmir’de okul kantin ve yemekhanelerinde sıkı denetim

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yeni eğitim öğretim yılında ilk ve ortaöğretim kurumlarına ait kantin ve yemekhanelerde resmi kontroller başladı

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 17:17
Kaynak: BÜLTEN
İzmir’de okul kantin ve yemekhanelerinde sıkı denetim

İzmir İl Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre gıda güvenirliliğini sağlanması için 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılının başlaması ile birlikte İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından İzmir genelinde İlk ve Ortaöğretim Kurumlarına ait kantin ve yemekhanelerde ilgili mevzuat kapsamında resmi kontroller gerçekleştirilmeye başlandı.

denetim

TARLADAN SOFRAYA DENETİM

İzmir İl Tarım Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle;

“Gıda güvenilirliğinin sağlanması, tüketici menfaatleri ve vatandaşlarımızın sağlığının korunması için tarladan sofraya gıda zincirinin tüm aşamalarında hızlı tedbirler almak önem taşımaktadır. 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereğince gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemeleri üreten ve piyasaya arz eden gıda işletmelerinin resmi kontrolleri Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülmektedir.

denetim

EKSİKLİK TESPİT EDİLEN İŞLETMELERE SÜRE VERİLECEK

Bu kapsamda İlk ve Ortaöğretim Kurumlarına ait kantin ve yemekhanelerde İlçe Müdürlüklerince gerçekleştirilen denetimlerde işletmelerin teknik ve hijyenik koşulları, satışa ve tüketime sunulan gıdalar ve etiket bilgileri, tüketim tarihleri, gıdaların izlenebilirlik evrakları, özellikle soğuk zincir gerektiren gıdalar başta olmak üzere muhafaza koşulları, yine gıdaların hazırlama, pişirme ile toplu tüketime/satışa sunma koşulları, kantin ve yemekhanelerde çalışan personelin gerekli eğitim belgeleri, haşere kemirgen zararlı mücadelesine ilişkin belgeler gibi hususlarda mevzuata uygunlukları olası riskler göz önünde bulundurularak titizlikle kontrol edilmektedir. Teknik ve hijyenik şartlarında eksiklik tespit edilen işletmelere eksikliklerin giderilmesi için süre verilmektedir.

denetim

GEREKLİ YAPTIRIMLAR YAPILACAK

Güvenilir olmayan gıdanın satışa ve tüketime sunulmaması için resmi kontroller işletmelerin faaliyette oldukları Eğitim Öğretim Yılı boyunca etkin bir şekilde aralıksız devam edecek ve uygunsuzluk tespit edilen işletmelere yönelik mevzuat kapsamında gerekli yaptırımlar uygulanacaktır.

Tüketicilerimiz gıda güvenilirliği ilgili her türlü ihbar ve şikayetlerini Alo 174 Gıda Hattından Tarım ve Orman Bakanlığına kolayca iletebilmektedirler.

Kamuoyuna arz olunur.”

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.