İzmir'de sağlıklı yaşam için adımlar atıldı

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, sağlıklı yaşam bilincini artırmak ve fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekmek amacıyla ‘Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü’ düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 10:33
Muhabir: MERVE AĞRIÇ
İzmir'de sağlıklı yaşam için adımlar atıldı

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, sağlıklı yaşam bilincini artırmak ve fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekmek amacıyla bugün Konak Saat Kulesi’nden Cumhuriyet Meydanı’na kadar bando eşliğinde ‘Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü’ gerçekleştirildi. Düzenlenen yürüyüşe İzmir İl ve Konak İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü, İzmir Defterdarlık Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir Eğitim Diş Hastanesi, Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi, Özel Hastaneler, Gazi Ortaokulu öğrencileri, Göztepe Spor Klubü spor öğrencileri, Konak Belediyesi Semt merkezleri kursiyerleri ve kamu sağlık kurum/kuruluşları sağlık personelleri katılım sağladı. Dünya Yürüyüş Günü kapsamında düzenlenen bu etkinlikte hem fiziksel aktivitenin önemi vurgulandı hem de toplumda sağlıklı yaşam bilincinin yaygınlaştırılması amaçlandı.

FİZİKSEL AKTİVİTELER HASTALIKLARIN AZALMASINDA ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP

Gerçekleşen yürüyüşün amacını aktaran Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Metin Kızılelma, “Bulaşıcı olmayan hastalıklar (BOH) başta kalp damar hastalıkları, diyabet, obezite, KOAH ve kanserler en çok ölüm ve hastalık yükü nedenleri olarak önemli halk sağlığı sorunlarıdır. Ortak risk faktörleri arasında yer alan fiziksel inaktivite yani hareketsizlikle mücadele bu hastalıkların azaltılmasında önemli yer tutuyor. Düzenli, belirli bir süre, şiddet ve sıklıkta ömür boyu sürdürülen fiziksel aktiviteler bireysel ve de toplumsal sağlığımızı geliştirir ve iyileştirir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilincini oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek, sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek için ‘6 Ekim Dünya Yürüyüş Günü’ olarak belirlenmiş. Bu kapsamda vatandaşlarımızda Sağlıklı yaşamı teşvik etmek ve yaygınlaştırmak, hareketli yaşam alışkanlıklarını kazandırmak, geliştirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve Konak İlçe Sağlık Müdürlüğü öncülüğü ve koordinasyonunda, Konak Saat Kulesi-Cumhuriyet Meydanı arasında ‘Konak Cumhuriyet Meydanı Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü’ etkinliği planladık” dedi.

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.