TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir'de sağlıkta yine şiddet : Doktorun kafasına yumrukla saldırı!

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir  hasta yakını, vefat haberini veren  bir doktora saldırdığından dolayı gözaltına alındı.Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2024 08:53
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2024 10:09
Kaynak: GURBET YAVUKLU
İzmir'de sağlıkta yine şiddet : Doktorun kafasına yumrukla saldırı!

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir  hasta yakını, vefat haberini veren  bir doktora saldırdığından dolayı gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İzmir Tabib Odası Konuyla ilgili şöyle açıklama yaptı:

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Yoğun Bakım Ünitesinde yaklaşık 1 yıldır tedavi görmekte olan immobil bir bakım hastası 26.06.2024 tarihinde akşam saatlerinde vefat etmiştir.

Yoğun bakım biriminde görevli uzman ve asistan meslektaşlarımız, hastanın vefat haberini hasta yakınları ile paylaşmakta iken hasta yakınlarından birisi bir meslektaşımıza saldırmış, kafasına yumrukla 3-4 kez vurmuş, bir kadın meslektaşımızın kolunu yaralamıştır. Meslektaşlarımız olayın ardından adli rapor için acil serviste beklendiği sırada hasta yakınlarından birisi de meslektaşımızı tehdit etmiştir. 

Olayın öğrenilmesinin hemen ardından Odamız Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel ve Odamız avukatı Mithat Kara hastaneye ulaşmış, meslektaşlarımızla desteklerini paylaşmış, adli sürecin başlaması, ifadelerin verilmesi ve tutanakların düzenlenmesi konusunda gece boyunca  meslektaşlarımızın yanında olmuştur.

Meslektaşımıza fiili saldırıda bulunan ve tehdit eden 2 kişinin, adli işlemleri karakolda devam etmektedir. Bu kişilerin 27.06.2024 tarihinde adliyeye sevk edilmesi beklenmektedir.

Hiçbir şiddet eyleminin her ne gerekçe ile olursa olsun makul gösterilmesi kabul edilemez. Bu vahşeti kabullenmek mümkün değildir.

Sağlıkta şiddeti sıradanlaştıran, gündemden düşürmeye çalışan ve görmezden gelen idarecilere ve sağlık otoritesine inat, sağlıkta şiddete ve sağlık otoritesinin yaklaşımlarına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.

Meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Adli sürecin takipçisi olacak, hastanedeki güvenlik zaafiyetine karşı önlemlerin alınması için gerekli girişimlerde bulunacağız.

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.