İzmir’de World Robot Olympiad-Wro için geri sayım başladı
İzmir’de World Robot Olympiad-Wro için geri sayım başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ ve Bilim Kahramanları Derneği (BKD) iş birliğiyle düzenlenecek olan Dünya Robot Olimpiyatı 2024 Türkiye Uluslararası Finali öncesinde, etkinlikle ilgili tüm detaylar basın mensuplarıyla paylaşıldı
Haber Giriş Tarihi: 26.11.2024 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2024 14:47
Muhabir:
MERVE AĞRIÇ
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ ve Bilim Kahramanları Derneği (BDK) iş birliğiyle Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan Dünya Robot Olimpiyatı (World Robot Olympiad-Wro) 2024 Türkiye Uluslararası Finali için geri sayım başladı. Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda ise Uluslararası finalin öncesinde etkinliğin detayları için basın açıklaması düzenlendi. Düzenlenen açıklamada 28-30 Kasım tarihleri arasında 90 ülkeden katılımcıyı İzmir’de buluşturacak Uluslararası Bilim ve Teknoloji Şölenine ilişkin detaylar paylaşıldı.
CUMALIOĞLU: GENÇLER YARATICILIKLARIYLA GELECEĞİMİZE IŞIK TUTACAK
İZFAŞ Genel Müdürü Tuğçe Cumalıoğlu, “Bugün burada İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Fuar İzmir’de düzenlenecek Dünya Robot Olimpiyatları 2024 Türkiye Uluslararası Finali tanıtımı için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Sizleri bu toplantıda bizlere destek verirken görmekten mutluluk ve gurur duyuyorum. İZFAŞ olarak 90 farklı ülkeden bilim ve teknolojiye gönül vermiş 3 bin 500’den fazla genç ve çocuğu İzmir'de misafir etmekten onur duyuyoruz. Dünya Robot Olimpiyatları sadece bir yarışma değil, gençlerin inovasyon ve iş birliği yoluyla küresel sorunlara çözüm geliştirdiği ilham veren bir platform. Böylesine kapsamlı bir etkinliği İzmir'e kazandırmak elbette büyük bir ekip çalışmasının ve güçlü bir vizyonun sonucu. Bu vesileyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Cemil Tugay'a gösterdiği liderlik, desteği ve organizasyonun başlarıyla hayata geçmesi için sunduğum katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu önemli organizasyonu mümkün kılan Bilim Kahramanları Derneği'ne, Dünya Robot Olimpiyatları Derneği'ne, değerli sponsorlarımıza, paydaşlarımıza ve tüm çalışma arkadaşlarıma tekrar teşekkür etmek istiyorum. Değerli basın mensupları, bu etkinlik sadece İzmir için değil, aynı zamanda ülkemiz için de çok önemli bir tanıtım fırsatı içeriyor. Sizlerin desteğiyle bu heyecanı tüm dünyayı kurabileceğimize can veriyorum. İnanıyorum ki dünyanın dört bir yanından gelecek gençler, hayal güçleri ve yaratıcılıklarıyla gezegenimizin geleceğine ışık tutacak ilham verecekler ve güzel İzmir kalplerinin gençlik tanıdığında her zaman çok önemli bir yer tutacak” ifadelerine yer verdi.
Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir, “Birkaç gün kaldı, çok heyecanlıyız, yalnızca 2 gün var. Fakat bu bilgilendirme de önemli. Çok değerli öğrencilerimizde bizlerle birlikte. Bilim Kahramanları Derneği kuruluşundan bu yana gönüllülerinin, paydaşlarının ve bağışçıların desteğiyle daha fazla çocuğun erken yaşta bilimle tanışması ve bilimin toplumda olması için faaliyetler yürütmektedir. Biz şöyle diyoruz, ‘her çocuk mucit doğar’ ve hepimiz biliyoruz ki çocuklarımız, öğrencilerimiz geleceğimizdir. Bütün yatırımlarımız onlar için. Bu çalışmalarımızdan bir tanesi de World Robot Olympics, yani Dünya Robot Olimpiyatları isimli eğitici robotik programımız. Program kapsamında her sene 8 ve 19 yaş arasında bilim öğrencilerimiz farklı bir tema dahilinde 8 farklı klasmanda birine katılır ve ilgili klasmanda yayınlanan kurallar çerçevesinde çeşitli robotik materyalleri kullanarak çözümler yaptırırlar. Yaklaşık 2-3 ay boyunca 2-3 kişilik takımlar çalışmalarını hazırlar ve ulusal bir final ekleminde hazırladıkları robotik çözümler sergilerler. Ardından her ülkenin klasman birincileri her sene farklı bir ülkede gerçekleşen Uluslararası Dünya Robot Olimpiyatları finalinde kendi ülkeleri temsil eder. WRO programının temel amacı çocukları ve gençleri Science, Technology, Engineering, Mathematics, STEM, bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarıyla tanıştırmaktır. Katılımcıların gerçek dünya sorunlarına bilimsel araştırmalar yürüterek, çözüm önerileri geliştirmelerini sağlamasına yanı sıra eleştirisel düşünme, takım çalışması, iletişim, yaratıcı düşünme, problem çözme gibi 21. yüzyıl becerileri kazandırmaktır. Unutmayalım, gezegenimiz, dünyamızın sürdürülebilirliğine katkı yapacak donanımlı iş gücünün yetişmesi, öğrencilerin bu tip etkinliklere katılımını desteklemekle olacaktır. Biz de bu sebeple Bilim Kahramanları Derneği olarak 2014 yılından beri WRO programını Türkiye'de çocuklar ve gençlerle buluşturuyoruz” diye aktardı.
DEMİR: İZMİR’İ TANIMALARINI HEDEFLENİYORUZ
WRO’nun Uluslararası en büyük etkinliğinin Türkiye’de gerçekleşeceğini vurgulayan Prof. Dr. Demir, “Hem kendi öğrencilerimizin ziyarete gelerek bu ortamı görmelerini, hem de yurt dışından gelen öğrencilerimizin ülkemizi ve çok sevgili İzmir'imizi tanımalarına hedefleniyoruz. Bu doğrultuda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile beraber 2021 yılında, yani 3 sene önce bu etkinlik için yola çıktık ve bu yıl Türkiye'de yapmak üzere başvurumuzu yaptık. Buraya getirebilmek için bayağı çalıştık hep birlikte. Başvurumuzun olumlu sonuçlanmasının ardından da yoğun bir şekilde çalışmalarımızı yürüttük. Öncelikle İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde 2024 sezon temamızı belirledik. Bu sene 90 ülkeden programa katılan takımlar, bizim rehberliğimizde ‘Earth Allies’ temasıyla robotik çözümler geliştirmek ve doğa ile uyum içinde yaşamanın yollarını keşfetmek için çalışmalarını yaptılar. Katılımcılar bu sezonda 2 sorunun cevabını aradılar. Robotlar doğanın zorlayıcı olduğu yerlerde bize nasıl yardımcı olabilirler? Kısıtlı kaynakların daha verimli kullanılması için robotların bize yol göstermesi mümkün müdür? İçinde bulunduğumuz dönemde dünyamızın kısıtlı kaynakları ve sürdürülebilirlik kavramının önemiyle son dönemlerde Türkiye'mizde karşılaştığımız deprem, sel, yangın gibi felaketleri göz önüne aldığımızda katılımcıların geliştirdikleri fikirleri dinlemek için şimdiden de bilim insanı olarak çok heyecanlandığımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Bizlerin de gençlerimizden çok öğreneceğimiz şeyler var. Bir uzun çalışmanın sonuna geldik. Etkinlikte 3 bin 500 katılımcıyı İzmir'de misafir edeceğiz. Çin'den Venezuela'ya, Japonya'dan Kanada'ya, Filistin'den Ukrayna'ya 90 ülkeden çocuklar, öğrenciler şehrimize gelmeye başladılar. Hem yarışmalar hem özel etkinlikler konusunda İzmir'de unutulmaz bir dinlilik yaşamaları için hazırlandık. Bu etkinlik hem ülkemizin hem de güzel İzmir'imizin tanıtımı için önemli bir fırsat oldu. 28-29-30 Kasım'da lütfen etkinliğe gelin, çocukların projelerini dinleyin. Robot maçlarını izleyin. Çocukların yüzlerindeki heyecanı, öğrenme ve paylaşma isteğini görün. Çok etkileneceğinizden eminim. Hepinizi Dünya Robot Olimpiyatı’na 2024 Türkiye Uluslararası Finaline davet ediyorum” sözlerine yer verdi.
BEZEK: TAKIMLARIN ÇOĞU İZMİR VE MANİSA’DAN
Bilim Kahramanları Derneği Başkan Vekili Fatma Bezek, “Çok uzun bir sürecin sonunda buradayız. 4 yıl önce İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle, onların isteğiyle World Robot Olympiad-Wro 2024’ü Türkiye’de yapmak üzere başvurduk. Uzun bir süreçti. Claus Bey yaklaşık 3 kez Türkiye’ye geldi. Mekânı gördü, belediye başkanlarıyla tanıştı. İzmir kalkınma Ajansı’na ve birçok yere gittik. İzmir’i tanıdık. Nasıl imkanlarımız var onları gördü ve en sonunda 2 yıl önce Türkiye’de yapılması için karar verildi. Geçtiğimiz yıl Panama’da bayrağı devraldıktan sonra da çalışmalarımız hızlandı. Kısaca İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne böyle bir etkinliği Türkiye’ye getirmemizi sağladığı için teşekkür ediyoruz. İZFAŞ, derneğimizi 2015’ten beri destekliyor. İzmir’de World Robot Olimpiyatı'nın ulusal etkinliğini düzenliyoruz ve bu İzmir’e çok etki ediyor. Yani İzmir WRO'nun takımlarının çoğunluğu bu bölgeden. İzmir, Manisa, bu civarlardan katılan çocuklar. Böyle bir desteğim topluma etkisini çok net görüyoruz. Buradaki takım arkadaşlarımız İzmir'den yine keza 2 gün sonra Türkiye'yi temsil edecek takımlardan 4’ü İzmir'den 2’si Manisa'dan bu yüzden desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
İZFAŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı Genel Sekreteri Ramazan Tezcan, “Gelişmekte olan bir ülkenin kalkınmasındaki en önemli etkenlerden biri teknolojiyi hızla kendi ekonomisi mekanizmasına adapte etmek. Bunu değişik dönemlerde farklı ülkeler gerçekleştirmiş. Birinci teknoloji dalgasından İngiltere, 4 ve 5’inci dalgadan Güney Kore gibi ülkeden yararlanmış. Dünya savaşından büyük yenilgilerle çıkan Almanya ve Japonya teknolojileri ekonomilerine adapte ederek bugün dünyanın en büyük ülkeleri haline gelmekle kalmamışlar, teknolojiyi üreten ve ihraç eden ülkelere dönüşmüşlerdir. Bir ekonomistin fırsat dalgası teorisine dayalı olarak söylemek gerekirse 6’ncı fırsat dalgısının başındayız. 2020’lerin başında başlayan ama pandemi nedeniyle de biraz ertelenmek zorunda kalan dijital ve yeşil teknolojiler ile odaklanmış 6’ncı fırsat dalgasının en başına yakalama imkanına sahip durumdayız. Eğer bu defa Türkiye bu fırsat dalgasını bütün süreçlere ve ekonomi mekanizmalarını bu iki teknolojiyi her alana adapte edebilirse, küresel ekonomi içindeki rolümüzü geliştirebilir ve değiştirebiliriz. Bunun yapılabilmesi için küresel rekabetçi rolümüzün hızla geliştirilmesi lazım. Bu da bilim, veri ve yenilik politikasının tam anlamıyla anlaşılması bütün politika belgelerine uyarlanması, tüm ekonominin bu teknolojilerle yoğrulması ile mümkün. Bunu son 6 yıldır mümkün görüyor ve her yerde gayret ediyorum. Hem belediye adına hem şahsım adına böyle bir etkinliğin İzmir’de yapılıyor olmasından gurur duyuyorum. 26-30 Kasım’da herkes, bu etkinliğe davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
CHRİSTENSEN: FİNALDE 87 ÜLKEDEN GENÇLER BİR ARAYA GELECEK
World Robot Olympiad Association Genel Sekreteri Claus Dıtlev Christensen, “Bu toplantının temel amacı gençlerin problem çözme becerilerini ve geleceğin inşasında kullanacakları teknik becerileri geliştirmelerine katkı sunmaktır. Günümüzde yenilikler olağanüstü bir hızla ilerliyor. Yapay zekadan, robotik teknolojilere kadar teknoloji, hayatımızı çalışma şekillerimizi ve problem çözme yöntemlerimizi yeniden şekillendiriyor. Bu yüzden gelecek nesillerin sadece yeniliklere ayak uydurmak değil, bu yenilikleri kucaklayacak şekilde hazırlamak çok önemli. Gençlerin teknolojiyi korkulacak bir şey olarak değil, dünyanın daha iyi yer haline getirilmek için kullanabilecekleri bir araç olarak görmelerini istiyoruz. Finalde 87 ülkeden çocuklarla gençler bir araya gelecek. Yalnızca yaratıcıklarını ve teknik becerilerini sergilemekle kalmayacaklar, aynı zamanda dünyanın dört bir yanından gelen yaşlarıyla tanışacak, kültürler ve sınırları ötesinde dostluklar kuracaklardır. İzmir misafirperverliğinde eğitime, inovasyona bağlılığı ile unutulmaz bir zemin hazırlandı” diye belirtti.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ ve Bilim Kahramanları Derneği (BKD) iş birliğiyle düzenlenecek olan Dünya Robot Olimpiyatı 2024 Türkiye Uluslararası Finali öncesinde, etkinlikle ilgili tüm detaylar basın mensuplarıyla paylaşıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ ve Bilim Kahramanları Derneği (BDK) iş birliğiyle Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan Dünya Robot Olimpiyatı (World Robot Olympiad-Wro) 2024 Türkiye Uluslararası Finali için geri sayım başladı. Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda ise Uluslararası finalin öncesinde etkinliğin detayları için basın açıklaması düzenlendi. Düzenlenen açıklamada 28-30 Kasım tarihleri arasında 90 ülkeden katılımcıyı İzmir’de buluşturacak Uluslararası Bilim ve Teknoloji Şölenine ilişkin detaylar paylaşıldı.
CUMALIOĞLU: GENÇLER YARATICILIKLARIYLA GELECEĞİMİZE IŞIK TUTACAK
İZFAŞ Genel Müdürü Tuğçe Cumalıoğlu, “Bugün burada İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Fuar İzmir’de düzenlenecek Dünya Robot Olimpiyatları 2024 Türkiye Uluslararası Finali tanıtımı için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Sizleri bu toplantıda bizlere destek verirken görmekten mutluluk ve gurur duyuyorum. İZFAŞ olarak 90 farklı ülkeden bilim ve teknolojiye gönül vermiş 3 bin 500’den fazla genç ve çocuğu İzmir'de misafir etmekten onur duyuyoruz. Dünya Robot Olimpiyatları sadece bir yarışma değil, gençlerin inovasyon ve iş birliği yoluyla küresel sorunlara çözüm geliştirdiği ilham veren bir platform. Böylesine kapsamlı bir etkinliği İzmir'e kazandırmak elbette büyük bir ekip çalışmasının ve güçlü bir vizyonun sonucu. Bu vesileyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Cemil Tugay'a gösterdiği liderlik, desteği ve organizasyonun başlarıyla hayata geçmesi için sunduğum katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu önemli organizasyonu mümkün kılan Bilim Kahramanları Derneği'ne, Dünya Robot Olimpiyatları Derneği'ne, değerli sponsorlarımıza, paydaşlarımıza ve tüm çalışma arkadaşlarıma tekrar teşekkür etmek istiyorum. Değerli basın mensupları, bu etkinlik sadece İzmir için değil, aynı zamanda ülkemiz için de çok önemli bir tanıtım fırsatı içeriyor. Sizlerin desteğiyle bu heyecanı tüm dünyayı kurabileceğimize can veriyorum. İnanıyorum ki dünyanın dört bir yanından gelecek gençler, hayal güçleri ve yaratıcılıklarıyla gezegenimizin geleceğine ışık tutacak ilham verecekler ve güzel İzmir kalplerinin gençlik tanıdığında her zaman çok önemli bir yer tutacak” ifadelerine yer verdi.
DEMİR: WRO PROGRAMINI TÜRKİYE'DE GENÇLERLE BULUŞTURUYORUZ
Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir, “Birkaç gün kaldı, çok heyecanlıyız, yalnızca 2 gün var. Fakat bu bilgilendirme de önemli. Çok değerli öğrencilerimizde bizlerle birlikte. Bilim Kahramanları Derneği kuruluşundan bu yana gönüllülerinin, paydaşlarının ve bağışçıların desteğiyle daha fazla çocuğun erken yaşta bilimle tanışması ve bilimin toplumda olması için faaliyetler yürütmektedir. Biz şöyle diyoruz, ‘her çocuk mucit doğar’ ve hepimiz biliyoruz ki çocuklarımız, öğrencilerimiz geleceğimizdir. Bütün yatırımlarımız onlar için. Bu çalışmalarımızdan bir tanesi de World Robot Olympics, yani Dünya Robot Olimpiyatları isimli eğitici robotik programımız. Program kapsamında her sene 8 ve 19 yaş arasında bilim öğrencilerimiz farklı bir tema dahilinde 8 farklı klasmanda birine katılır ve ilgili klasmanda yayınlanan kurallar çerçevesinde çeşitli robotik materyalleri kullanarak çözümler yaptırırlar. Yaklaşık 2-3 ay boyunca 2-3 kişilik takımlar çalışmalarını hazırlar ve ulusal bir final ekleminde hazırladıkları robotik çözümler sergilerler. Ardından her ülkenin klasman birincileri her sene farklı bir ülkede gerçekleşen Uluslararası Dünya Robot Olimpiyatları finalinde kendi ülkeleri temsil eder. WRO programının temel amacı çocukları ve gençleri Science, Technology, Engineering, Mathematics, STEM, bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarıyla tanıştırmaktır. Katılımcıların gerçek dünya sorunlarına bilimsel araştırmalar yürüterek, çözüm önerileri geliştirmelerini sağlamasına yanı sıra eleştirisel düşünme, takım çalışması, iletişim, yaratıcı düşünme, problem çözme gibi 21. yüzyıl becerileri kazandırmaktır. Unutmayalım, gezegenimiz, dünyamızın sürdürülebilirliğine katkı yapacak donanımlı iş gücünün yetişmesi, öğrencilerin bu tip etkinliklere katılımını desteklemekle olacaktır. Biz de bu sebeple Bilim Kahramanları Derneği olarak 2014 yılından beri WRO programını Türkiye'de çocuklar ve gençlerle buluşturuyoruz” diye aktardı.
DEMİR: İZMİR’İ TANIMALARINI HEDEFLENİYORUZ
WRO’nun Uluslararası en büyük etkinliğinin Türkiye’de gerçekleşeceğini vurgulayan Prof. Dr. Demir, “Hem kendi öğrencilerimizin ziyarete gelerek bu ortamı görmelerini, hem de yurt dışından gelen öğrencilerimizin ülkemizi ve çok sevgili İzmir'imizi tanımalarına hedefleniyoruz. Bu doğrultuda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile beraber 2021 yılında, yani 3 sene önce bu etkinlik için yola çıktık ve bu yıl Türkiye'de yapmak üzere başvurumuzu yaptık. Buraya getirebilmek için bayağı çalıştık hep birlikte. Başvurumuzun olumlu sonuçlanmasının ardından da yoğun bir şekilde çalışmalarımızı yürüttük. Öncelikle İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde 2024 sezon temamızı belirledik. Bu sene 90 ülkeden programa katılan takımlar, bizim rehberliğimizde ‘Earth Allies’ temasıyla robotik çözümler geliştirmek ve doğa ile uyum içinde yaşamanın yollarını keşfetmek için çalışmalarını yaptılar. Katılımcılar bu sezonda 2 sorunun cevabını aradılar. Robotlar doğanın zorlayıcı olduğu yerlerde bize nasıl yardımcı olabilirler? Kısıtlı kaynakların daha verimli kullanılması için robotların bize yol göstermesi mümkün müdür? İçinde bulunduğumuz dönemde dünyamızın kısıtlı kaynakları ve sürdürülebilirlik kavramının önemiyle son dönemlerde Türkiye'mizde karşılaştığımız deprem, sel, yangın gibi felaketleri göz önüne aldığımızda katılımcıların geliştirdikleri fikirleri dinlemek için şimdiden de bilim insanı olarak çok heyecanlandığımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Bizlerin de gençlerimizden çok öğreneceğimiz şeyler var. Bir uzun çalışmanın sonuna geldik. Etkinlikte 3 bin 500 katılımcıyı İzmir'de misafir edeceğiz. Çin'den Venezuela'ya, Japonya'dan Kanada'ya, Filistin'den Ukrayna'ya 90 ülkeden çocuklar, öğrenciler şehrimize gelmeye başladılar. Hem yarışmalar hem özel etkinlikler konusunda İzmir'de unutulmaz bir dinlilik yaşamaları için hazırlandık. Bu etkinlik hem ülkemizin hem de güzel İzmir'imizin tanıtımı için önemli bir fırsat oldu. 28-29-30 Kasım'da lütfen etkinliğe gelin, çocukların projelerini dinleyin. Robot maçlarını izleyin. Çocukların yüzlerindeki heyecanı, öğrenme ve paylaşma isteğini görün. Çok etkileneceğinizden eminim. Hepinizi Dünya Robot Olimpiyatı’na 2024 Türkiye Uluslararası Finaline davet ediyorum” sözlerine yer verdi.
BEZEK: TAKIMLARIN ÇOĞU İZMİR VE MANİSA’DAN
Bilim Kahramanları Derneği Başkan Vekili Fatma Bezek, “Çok uzun bir sürecin sonunda buradayız. 4 yıl önce İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle, onların isteğiyle World Robot Olympiad-Wro 2024’ü Türkiye’de yapmak üzere başvurduk. Uzun bir süreçti. Claus Bey yaklaşık 3 kez Türkiye’ye geldi. Mekânı gördü, belediye başkanlarıyla tanıştı. İzmir kalkınma Ajansı’na ve birçok yere gittik. İzmir’i tanıdık. Nasıl imkanlarımız var onları gördü ve en sonunda 2 yıl önce Türkiye’de yapılması için karar verildi. Geçtiğimiz yıl Panama’da bayrağı devraldıktan sonra da çalışmalarımız hızlandı. Kısaca İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne böyle bir etkinliği Türkiye’ye getirmemizi sağladığı için teşekkür ediyoruz. İZFAŞ, derneğimizi 2015’ten beri destekliyor. İzmir’de World Robot Olimpiyatı'nın ulusal etkinliğini düzenliyoruz ve bu İzmir’e çok etki ediyor. Yani İzmir WRO'nun takımlarının çoğunluğu bu bölgeden. İzmir, Manisa, bu civarlardan katılan çocuklar. Böyle bir desteğim topluma etkisini çok net görüyoruz. Buradaki takım arkadaşlarımız İzmir'den yine keza 2 gün sonra Türkiye'yi temsil edecek takımlardan 4’ü İzmir'den 2’si Manisa'dan bu yüzden desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
TEZCAN: KÜRESEL EKONOMİ İÇİNDEKİ ROLÜMÜZÜ DEĞİŞTİREBİLİRİZ
İZFAŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı Genel Sekreteri Ramazan Tezcan, “Gelişmekte olan bir ülkenin kalkınmasındaki en önemli etkenlerden biri teknolojiyi hızla kendi ekonomisi mekanizmasına adapte etmek. Bunu değişik dönemlerde farklı ülkeler gerçekleştirmiş. Birinci teknoloji dalgasından İngiltere, 4 ve 5’inci dalgadan Güney Kore gibi ülkeden yararlanmış. Dünya savaşından büyük yenilgilerle çıkan Almanya ve Japonya teknolojileri ekonomilerine adapte ederek bugün dünyanın en büyük ülkeleri haline gelmekle kalmamışlar, teknolojiyi üreten ve ihraç eden ülkelere dönüşmüşlerdir. Bir ekonomistin fırsat dalgası teorisine dayalı olarak söylemek gerekirse 6’ncı fırsat dalgısının başındayız. 2020’lerin başında başlayan ama pandemi nedeniyle de biraz ertelenmek zorunda kalan dijital ve yeşil teknolojiler ile odaklanmış 6’ncı fırsat dalgasının en başına yakalama imkanına sahip durumdayız. Eğer bu defa Türkiye bu fırsat dalgasını bütün süreçlere ve ekonomi mekanizmalarını bu iki teknolojiyi her alana adapte edebilirse, küresel ekonomi içindeki rolümüzü geliştirebilir ve değiştirebiliriz. Bunun yapılabilmesi için küresel rekabetçi rolümüzün hızla geliştirilmesi lazım. Bu da bilim, veri ve yenilik politikasının tam anlamıyla anlaşılması bütün politika belgelerine uyarlanması, tüm ekonominin bu teknolojilerle yoğrulması ile mümkün. Bunu son 6 yıldır mümkün görüyor ve her yerde gayret ediyorum. Hem belediye adına hem şahsım adına böyle bir etkinliğin İzmir’de yapılıyor olmasından gurur duyuyorum. 26-30 Kasım’da herkes, bu etkinliğe davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
CHRİSTENSEN: FİNALDE 87 ÜLKEDEN GENÇLER BİR ARAYA GELECEK
World Robot Olympiad Association Genel Sekreteri Claus Dıtlev Christensen, “Bu toplantının temel amacı gençlerin problem çözme becerilerini ve geleceğin inşasında kullanacakları teknik becerileri geliştirmelerine katkı sunmaktır. Günümüzde yenilikler olağanüstü bir hızla ilerliyor. Yapay zekadan, robotik teknolojilere kadar teknoloji, hayatımızı çalışma şekillerimizi ve problem çözme yöntemlerimizi yeniden şekillendiriyor. Bu yüzden gelecek nesillerin sadece yeniliklere ayak uydurmak değil, bu yenilikleri kucaklayacak şekilde hazırlamak çok önemli. Gençlerin teknolojiyi korkulacak bir şey olarak değil, dünyanın daha iyi yer haline getirilmek için kullanabilecekleri bir araç olarak görmelerini istiyoruz. Finalde 87 ülkeden çocuklarla gençler bir araya gelecek. Yalnızca yaratıcıklarını ve teknik becerilerini sergilemekle kalmayacaklar, aynı zamanda dünyanın dört bir yanından gelen yaşlarıyla tanışacak, kültürler ve sınırları ötesinde dostluklar kuracaklardır. İzmir misafirperverliğinde eğitime, inovasyona bağlılığı ile unutulmaz bir zemin hazırlandı” diye belirtti.
Kaynak: MERVE AĞRIÇ
26 Kasım okullar tatil mi? Kar tatili olan iller
İETT otobüsünü çaldılar, parçalarken suçüstü yakalandılar
Yorgancılar: “Avrupa Birliği bizi oyalıyor”
Anadolu Üniversitesi AÖF sınav giriş belgesi: Anadolu Üniversitesi AÖF sınav giriş yerleri açıklandı mı?
Son dakika: Aile hekimlerinden alınan sağlık raporları ücretli mi olacak?
Yeni trajediler İzmir’in kapısında
Bayraklı Belediyesi işçileri greve çıktı
Eğitim Sen: Beslenme sorununa ısınma da eklendi
2 milyon çiftçinin toprağı ipotekli
Aliağa Tüpraş Rafinerisi'nde patlama
Son Girilen Haberler
Faizsiz kredi çekmek isteyenlere müjde: İşte sıfır faizli kredi veren bankalar
Kasım ayında faizsiz kredi kampanyaları vatandaşlara büyük kolaylıklar sağlıyor. İşte sıfır faizli kredi veren bankalar
Yücel’den Bahçeli’ye sert tepki: Basın mensuplarını tehdit edemezsiniz!
CHP İzmir Milletvekili Av. Deniz Yücel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin basın mensuplarına yönelik yaptığı açıklamalara, sert tepki gösterdi
İstanbul’da DEAŞ operasyonu: Bombalı eylem hazırlığındayken yakalandılar
İstanbul’da DEAŞ terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda bombalı eylem hazırlığındaki 2 şüpheli yakalanırken hücre evinde yüksek hassas patlayıcılardan TATP, çok miktarda bomba yapımında kullanılan kimyasal madde, laboratuvar ve kamuflaj malzemeleri, laboratuvar giysileri ve maskeler ele geçirildi