İzmir’deki altyapı yetersizliği yağmurlu havada gün yüzüne çıktı

İzmir’de dün gece saatlerinden itibaren etkisini gösteren sağanak yağış, bugün kentteki alt yapı yetersizliğini yine gözler önüne serdi

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2024 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2024 10:22
Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ
İzmir’deki altyapı yetersizliği yağmurlu havada gün yüzüne çıktı

Muhabir- Merve Ağrıç/ İzmir'de dün akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak devam eden gök gürültülü sağanak yağış, kentin ulaşımını olumsuz yönde etkiledi. Yağışların şiddeti, kentteki altyapı eksikliklerinin bariz bir şekilde gün yüzüne çıkmasına neden oldu. Şehirdeki birçok ana arter ve yan yol, yağmur suyu tahliye sistemlerinin yetersizliği nedeniyle suyla doldu ve araç trafiği adeta durma noktasına geldi. Yağmur suyu birikintileri, bazı bölgelerde derinleşerek araçların yolda ilerlemesini zorladı ve yayaların yaya geçidini kullanmasını engelledi. Yaya geçitleri, alt geçitler ve üst geçitlerde biriken su, yayalar için ciddi bir sorun haline geldi. Birçok vatandaş, karşıdan karşıya geçmekte zorlandı. Yağışların şiddeti, sadece ulaşımı değil, aynı zamanda günlük yaşamı da olumsuz etkiledi.

İZMİR’DE SAĞANAK YAĞIŞ ETKİSİNİ GÖSTERMEYE DEVAM EDECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) yayımladığı verilere göre İzmir’de sağanak yağış akşam saat 18.00’a kadar etkisini göstermeye devam edecek. Aynı zamanda önümüzdeki günlerde de yağışlı hava devam edecek. MGM’nin yayımladığı hava durumu tahminlerine göre; 12 Eylül Perşembe günü gök gürültülü sağanak yağış etkisini gösterecek. Aynı zamanda en düşük hava sıcaklığı 21, en yüksek hava sıcaklığı 30 derece olacak. 13 Eylül Cuma günü parçalı bulutlu bir havayla beraber en düşük hava sıcaklığı 20 en yüksek hava sıcaklığı 31 derece olacak. 14 Eylül Cumartesi günü yine parçalı bulutlu bir havayla beraber en düşük hava sıcaklığı 21, en yüksek hava sıcaklığı 30 derece olacak. 15 Eylül Pazar günü ise gök gürültülü sağanak yağış etkisini tekrar göstermeye başlayacak. Aynı zamanda hava sıcaklığı da oldukça düşecek. En düşük hava sıcaklığı 20, en yüksek hava sıcaklığı 26 derece olacak.

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.