İzmir'den dünyaya: Selçuk’ta şeftali hasadı başladı

İzmir Selçuk ilçesinde şeftali hasadı coşkuyla kutlandı. İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, şeftalinin ekonomiye katkısını vurguladı. Verimli topraklardan dünya pazarlarına şeftali sevkiyatı devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2024 22:12
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2024 22:12
Kaynak: BÜLTEN
İzmir'den dünyaya: Selçuk’ta şeftali hasadı başladı

İzmir'in Selçuk ilçesinde, üretici İbrahim Çerçioğlu'nun bahçesinde gerçekleştirilen şeftali hasadı büyük bir coşkuyla kutlandı. Etkinliğe, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin başta olmak üzere birçok önemli isim katıldı. Katılımcılar arasında Selçuk Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü B. Kürşad Sevim, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Engin Altunoğlu, Selçuk İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Acargil ve Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdallı da yer aldı.

ŞEFTALİ

İl Müdürü Mustafa Şahin, şeftali üretiminin İzmir ekonomisine ve tarım sektörüne olan katkılarını vurgulayarak, "İzmir, şeftali üretiminde önemli bir yere sahip. Üreticilerimizin emeğiyle yetişen şeftaliler, dünya pazarlarında beğeni topluyor. Bu yıl da bol kazançlı bir sezon diliyorum," dedi. Şahin, ayrıca tarımsal üretimin desteklenmesi ve geliştirilmesi için yapılan çalışmalara ve çiftçilere verilen desteklerin süreceğine değindi. Şeftali üreticilerinin karşılaştığı sorunların çözümü için de adımlar atılacağını vurguladı.

ŞEFTAL

VERİMLİ TOPRAKLARDAN DÜNYA PAZARLARINA

Selçuk'un verimli topraklarında yetişen şeftaliler hem ihracat hem de iç piyasaya sevk edilmek üzere hasat ediliyor. İzmir'in bu bereketli ürünü, dünya pazarlarında da büyük ilgi görüyor. Şeftali üreticileri, bu yılın da bol kazançlı geçmesini umuyor.

ŞEFTALİ

İZMİR’DE ŞEFTALİ HASADI COŞKUSU

Etkinlik boyunca, şeftali hasadının coşkusu ve sevinci yaşandı. Üretici İbrahim Çerçioğlu, katılımcılara bahçesindeki üretim sürecini anlatarak, İzmir şeftalisinin kalitesini ve lezzetini vurguladı. Katılımcılar, hasadın ardından şeftali bahçesinde incelemelerde bulundu ve üreticilerin taleplerini dinledi.

İzmir'in Selçuk ilçesindeki bu başarılı hasat etkinliği, şeftali üreticilerinin emeğinin karşılığını almasının yanı sıra bölge tarımının gelişimine de katkı sağlıyor. Şeftali üretimi, İzmir ekonomisi için önemli bir gelir kaynağı olmayı sürdürüyor.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.