İzmir’e Meteoroloji’den kötü haber: O ilçeler 40 derecenin üzerinde

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün(MGM) yayınladığı 5 günlük hava tahmin raporlarına göre İzmir’i sıcak bir hafta içi beklerken bazı ilçelerde yaşayanlar 40 derecenin üzerinde sıcaklıklara maruz kalacak.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2024 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2024 15:29
Kaynak: MUHABİR BERKAY ERDEN
İzmir’e Meteoroloji’den kötü haber: O ilçeler 40 derecenin üzerinde

Muhabir-Berkay Erden / Yaz sıcaklarından bunalan İzmirliler’e kötü haber veren MGM, İzmir için 2 Ağustos Cuma gününe kadar olan 4 gün boyunca yüksek sıcaklık uyarısında bulundu. MGM’nin yayınladığı 5 günlük tahminlere göre İzmir kent merkezinde 2 Ağustos Cuma gününe kadar yüksek sıcaklıklar hakim olurken bazı ilçelerde hava sıcaklığı gündüz 40 derecenin üzerinde olacak. Cuma günü hava sıcaklığının 34 dereceye düşeceği İzmir kent merkezinde ise bu sefer nem oranının yüzde 82’ye kadar çıkacağı MGM tarafından paylaşıldı. MGM’nin paylaştığı tahminlerde kent merkezi olan Konak’ta 5 günlük gündüz hava sıcaklığının ise şu şekilde olacağı belirtildi; Pazartesi 38, Salı 38, Çarşamba 36, Perşembe 36 ve Cuma 34 derece. 

12 tane ilçe 40 dereceyi görecek

MGM’nin yayınladığı 5 günlük tahminler için 4 gün boyunca yüksek sıcaklık uyarısı bulunurken İzmir’in bazı ilçeleri haftaya diğerlerinden daha sıcak olarak başlayacak. İzmir’in Bayındır, Bayraklı, Beydağ, Bornova, Buca, Karşıyaka, Kiraz, Menderes, Menemen, Ödemiş, Tire ve Torbalı ilçelerinde yaşayan vatandaşların 40 derece ve üzerinde sıcak hava soluyacağını tahmin eden MGM’ye göre Bayındır, ve Beydağ haftanın çoğunu 40 derece üzerinde hava sıcaklığı ile geçirecek. Haftaya 41 derece ile başlayacak Bayındır ve Beydağ ilçelerinde salı günü sıcaklık 40 derece olarak ölçülecekken; Cuma günü Bayındır 40 derece ve Beydağ 41 derece olacak.

Kaynak: MUHABİR BERKAY ERDEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.