İzmir Ekonomi Üniversitesi başarısını uluslararası alanda kanıtladı

İzmir Ekonomi Üniversitesi yenilikçi bilgi, patentleşme performansı ve teknolojik etki göstergeleriyle uluslararası alanda 3'üncü sırada yer alıyor

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2024 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2024 11:53
Kaynak: BÜLTEN
İzmir Ekonomi Üniversitesi başarısını uluslararası alanda kanıtladı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), son 5 yıl içinde yapay zeka, afet teknolojileri ve sürdürülebilirlik konularında 324 araştırma projesine imza atarak dikkat çekti. Üniversite, Scimago Institutions Ranking tarafından yapılan inovasyon sıralamasında Türkiye’deki üniversiteler arasında 3. sırada yer aldı. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, “Dünya büyük bir teknoloji ve dijital dönüşüm sürecinde. Bu dönüşüme öncülük etmek, üniversitemizin temel hedeflerinden biridir” dedi.

İEÜ, 2024 yılı itibarıyla yüzde 99.48’lik genel tercih oranına ulaşarak Türkiye’nin en çok tercih edilen vakıf üniversiteleri arasına girdi. Ayrıca, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteler Sıralaması’nda, TÜBİTAK (BİGG) desteğiyle kurulan şirket sayısında Türkiye genelinde 9., vakıf üniversiteleri arasında ise 4'üncü sırada yer aldı.

Rekor artış

Prof. Dr. Abacıoğlu, üniversitenin bilimsel yayın hacminin ve araştırma kalitesinin her geçen yıl arttığını belirtti. 2001-2023 yılları arasında üniversitede yapılan adresli bilimsel yayın sayısı 2 bin 677’ye ulaştı ve bu yayınların yüzde 22.2’si son iki yılda gerçekleştirildi. 2022 yılında 6 bin 185 olan atıf sayısı, 2023 yılında 7.001’e yükseldi. 2001-2023 yılları arasında yapılan toplam atıf sayısı ise 36 bin 230 oldu. Son üç yılda alınan atıf sayısı, önceki 20 yıldan daha fazla.

İEÜ, dijital okuryazarlığı artırmak amacıyla çeşitli projeler geliştirmeye devam ediyor. Prof. Dr. Abacıoğlu, üniversitenin eğitim araçlarını, müfredatını ve stratejik planlarını çağın gereksinimlerine göre güncellediğini vurguladı. “Herkes İçin Kodlama” adlı projeyle öğrencilere, idari personele ve akademisyenlere düşük kodlama eğitimi verilerek, yazılım altyapısının güçlendirilmesi hedefleniyor.

İEÜ Proje Geliştirme ve Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Onur Kanyılmaz, son 5 yılda 30 uluslararası ve 165 sanayi ortaklı araştırma projesi gerçekleştirdiklerini belirtti. Ayrıca, 2024 yılı içinde 5 kritik teknoloji için patent tescili alındı. Kanyılmaz, bu başarıların üniversitenin proje ve inovasyon alanındaki gelişimini gösterdiğini söyledi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.