İzmir Ekonomi'ye ‘Mavi yengeç’ ödül getirdi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Lojistik Yönetimi Bölümü öğrencileri Hüseyin Sabuncu, Özkan Öztürk ve Nazım Berktuğ Aşer, bu yıl 21’incisi düzenlenen Üniversitelerarası Lojistik Vaka Yarışması’nda Türkiye ikincisi oldu. Gençler, özellikle Asya ülkelerinde sıkça tüketilen mavi kabuklu yengecin hızlı ve düşük maliyetle nasıl taşınabileceği konusunda yenilikçi ve uygulanabilir çözümler geliştirdi. Bu fikirleriyle jüri üyelerinin beğenisini kazanarak ödüle layık görüldü

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 10:29
Kaynak: İHA
İzmir Ekonomi'ye ‘Mavi yengeç’ ödül getirdi

Lojistik Derneği (LODER) ve Mars Logistics iş birliğiyle düzenlenen Üniversitelerarası Lojistik Vaka Yarışması’na Türkiye genelinden birçok iddialı proje katıldı. Yarışma, 3 farklı kategoride gerçekleştirildi. İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri, adında lojistik kelimesi geçen lisans programlarında okuyan öğrencilerin yer aldığı A kategorisinde yarıştı.

Ödül kazanmak için titiz bir çalışma yürüten öğrenciler, üniversitede edindikleri teorik bilgileri pratiğe dönüştürerek akılcı çözümler üreterek fark yarattı. Analitik düşünme, problem çözme yeteneği, bütüncül bakış açısı, tedarik zinciri ve depo yönetimi gibi konularda dikkatli bir şekilde çalışarak vaka analizini tamamlayan gençler, ödülü İzmir’e kazandırdı.

İEÜ İşletme Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölümü 4. sınıf öğrencileri Hüseyin Sabuncu, Özkan Öztürk ve Nazım Berktuğ Aşer, ödül almaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Açıkçası birincilik bekliyorduk ama az bir farkla bunu kaçırdık. Elbette ikincilik de kötü değil. Yarışma, tecrübe ve kendimizi test etme açısından bize çok şey kattı. Zaman yönetimi ve stres yönetiminin önemini daha iyi anladık. Ayrıca çevre edinmemiz ve CV’mizi geliştirmemiz açısından da bu yarışma büyük bir fırsattı. Bunu iyi değerlendirdiğimizi düşünüyoruz” dedi.

Prof. Dr. Özgür Özpeynirci: Başarılarının devamını diliyorum

İEÜ Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özgür Özpeynirci ise, lojistik yönetimi ve tedarik zinciri alanında donanımlı bireylere olan ihtiyacın hızla arttığına dikkat çekerek, “Lojistik yönetimi konusunda doğru kararların alınması, bir işletme için son derece önemlidir. Yakın geçmişte yaşadığımız pandemi, küresel ekonomik kriz, jeopolitik darboğazlar, savaşlar, iklim krizi ve doğal afetler, lojistik yönetiminin önemini bir kez daha hatırlattı. Doğru kararların alınabilmesi ise, lojistik ve tedarik zinciri alanında dünya standartlarında verilen bir eğitimle mümkün olabilir. Bu noktada üzerimize düşeni yaptığımızı ve bölüm olarak oldukça başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Mezunlarımızın başarılarının yanı sıra, öğrencilerimizin aldığı ödül de bunu kanıtlar nitelikte. Üniversitemizi en iyi şekilde temsil eden öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.