İzmir haber: 2 polisi yaralayan sanığın yargılanmasına devam edildi

İzmir Seferihisar'da boşanma davası için adliye önünde eşini öldüren ve 2 polisi yaralayan sanığın yargılanmasına devam edildi

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 23:42
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 23:59
Kaynak: AA
İzmir haber: 2 polisi yaralayan sanığın yargılanmasına devam edildi

İzmir'in Seferihisar ilçesinde boşanma davası açmak için buluştukları adliyenin önünde eşi Neşe Keçkin'i bıçakla öldüren, kayınbiraderi ve kayınpederi ile olaya müdahalede bulunan 2 polisi yaralayan sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Alaattin Keçkin ile taraf avukatları katıldı.

Mahkeme başkanının söz verdiği sanık Keçkin, savunmasında eşinin kendisini terk edip anne ve babasının yaşadığı eve yerleştiğini, oraya gittiğinde kendisiyle görüşmek istemediğini anlattı.

Eşimi öldürmek istemezdim

Eşini boşanmak üzere adliyeye gelmesi için davet ettiğini söyleyen Keçkin, "Adliyeye yalnız gelmesini söyledim. Bunların kalabalık geldiğini görünce adliyenin önündeki karavana koyduğum bıçağı yanıma aldım. Onlara saldırmak isteseydim geldiklerinde üzerlerine koşar saldırırdım." dedi.

Adliyenin önünde eşinin kendisini darbettiğini savunan Keçkin, "Eşim göğsüme vurarak ağır bir ifade kullandı. Çok üstüme geldiler, küfredip aşağıladılar. Elim kırılsaydı da yapmasaydım. Eşimi öldürmek istemezdim ama o an gözüm hiçbir şey görmedi, gözüm karardı. Kendimi tutamadım. Cinnet geçirdim. Polislerin yaralandığını bile iddianamede gördüm. Vereceğiniz cezaya razıyım." ifadelerini kullandı.

Avukatların savunmalarının ardından mahkeme başkanı, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Ne olmuştu?

Seferihisar ilçesinde 3 Kasım 2023'te Alaattin Keçkin, boşanma davası açmak için buluştukları adliyenin önünde eşi Neşe Keçkin'i öldürmüş, kayınbiraderi ve kayınpederi ile olaya müdahale eden 2 polisi yaralamıştı. Katil zanlısı, polis ekiplerince yakalanıp tutuklanmıştı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, Alaattin Keçkin hakkında "eşi kasten öldürmek", "görevi yaptırmamak için direnme", "3 kişiye karşı öldürmeye teşebbüs" suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet, iki kez müebbet ile 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame mahkemece kabul edilmişti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.