İzmir haber: 24 çocuk için toplu sünnet düzenlendi

İzmir'de 24 çocuk için toplu sünnet töreni düzenlendi. Bu tören Vakıflar Bölge Müdürlüğünce gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2024 23:27
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2024 23:34
Kaynak: AA
İzmir haber: 24 çocuk için toplu sünnet düzenlendi

İzmir'de Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 24 çocuk için toplu sünnet töreni gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında sünnet olan çocuklara, İzmir Klasik Otomobiller Derneği'nin klasik araçlarıyla şehir turu attırıldı.

İzmir Kültür Sanat Fabrikası bahçesinde yapılan etkinlikte, Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve dua edildi. Manisa Şehzadeler Belediyesi'nin Mehteran Takımı bir gösteri sundu, zeybek oyunu oynandı.

Çocuklara bisiklet hediye edildi

İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Tahir Emrecan, etkinlikte yaptığı konuşmada, Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak önceliklerinin ecdat yadigarı vakıfların emanetlerini korumak ve hayırlı işlerini yerine getirmek olduğunu belirtti. Sultan II. Bayezid Vakfı'nın 528 yıl önce kurulduğunu anımsatan Emrecan, "Vakfın vakfiyesinde yazılan ihtiyaç sahibi çocukların sünnet ettirilmesi ve güzel bir gün geçirmesi şartını yerine getirmek için toplandık. Çocuklarımıza güzel bir gün yaşatmak ve anı bırakmak adına kıyafetler alındı, gün boyu etkinlikler düzenlendi, konvoylar yapıldı ve hediyeler takdim edilecektir," dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, çocuklara bisiklet hediye etti. Etkinliğe, Vali Yardımcısı kamil köten, İl Kültür ve Turizm Müdürü fahrettin kerem çevik ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.