İzmir haber: 24 yaşındaki doktor, annesiyle şimdi meslektaş!

İzmir Karaburun Devlet Hastanesi'ne atanan 24 yaşındaki doktor Sevim Nur Şeker, 25 yıllık hemşire annesi ile birimde görev yapıyor

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 16:10
Kaynak: AA
İzmir haber: 24 yaşındaki doktor, annesiyle şimdi meslektaş!

İzmir Karaburun Devlet Hastanesi'nde 24 yaşındaki doktor Sevim Nur Şeker, 25 yıllık hemşire annesi Aslı Şeker ile birlikte çalışmanın mutluluğunu yaşıyor. Genç doktor, mezuniyetinin ardından Sağlık Bakanlığı tarafından annesinin görev yaptığı hastaneye atandı.

Annesiyle güven içinde

Sevim Nur Şeker, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, aynı hastanede çalışmanın kendisine güven verdiğini belirtti. “Annemle çalışmak bana yalnız hissettirmiyor. Hastalarla iletişimimiz çok güçlü,” dedi. Hemşire annesi Aslı Şeker ise kızıyla birlikte çalışmanın kendisine mesleğe ilk başladığı yıllardaki heyecanı yeniden yaşattığını ifade etti.

Diyaliz merkezinde görev yapan anne-kız, her sabah mesailerine birlikte başlıyor. Tansiyon ölçümü ve kan alma işlemlerinin ardından doktor Sevim Nur, hastaların genel sağlık durumlarını takip ediyor. “Annemin tecrübeleri benim için çok değerli. Empati kurarak hastalarımızla aile gibi olmaya çalışıyoruz,” diyen Sevim Nur, ileride uzmanlaşmayı hedefliyor.

8 yıldır diyaliz tedavisi gören Ebru Çelikbilek, “Burası bir aile yuvası. Onlar bizim için çok önemli,” dedi. Başhekim Hasan Alpay ise, anne ve kızın hasta odaklı yaklaşımını ve iletişim becerilerini övgüyle karşıladı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.