İzmir haber: Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada yeni bilirkişi raporu

İzmir'in Konak ilçesinde elektrik akımına kapılarak yaşamını kaybeden 2 kişi hakkında, bir grup avukatın talebi sonrası delil tespiti amacıyla düzenlenen bilirkişi raporu dosyaya sunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 17:17
Kaynak: AA
İzmir haber: Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada yeni bilirkişi raporu

İzmir'de bir grup avukat, sorumlu kurumların tespiti amacıyla İzmir 7. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvuru yaptı ve 18 Temmuz tarihinde yapılan keşif ile bilirkişi incelemesi sonrası hazırlanan rapor, tamamlandı.

Dosyaya dahil edilen raporda "enerji kablosunun mazgalın hemen altında bulunduğu, kablo derinliğinin yaklaşık 15 santimetre olduğu, kablo koruyucu borunun bu bölümde iptal edildiği ve mazgalın kabloya baskı yapması nedeniyle izolasyonunun bozulduğu" tespit edildi.

Başvuru yapan avukatlardan Murat Fatih Ülkü, yapmış olduğu yazılı açıklamada, elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümünün üzerinden yaklaşık 2,5 ay geçtiğini, olayın unutulmaya yüz tuttuğunu aktardı.

Olay ve hukuki sürecin ardından çok sayıda kişinin benzer olaylar yaşadığına ilişkin başvurularda bulunduğunu söyleyen Ülkü, sorun olan veya olma olasılığı bulunan tüm sokak ve caddelerde elektrik tesisatı ve kabloların denetlenmesi gerektiği bilgisini kaydetti.

NE OLMUŞTU?

İzmir'in Konak ilçesinde sağanak sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ile onu kurtarmaya çalışan İnanç Öktemay, elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirmiş, olaya ilişkin düzenlenen bilirkişi raporlarının ardından içerisinde İZSU Genel Müdürlüğü ve GDZ Elektrik Dağıtım şirketi üst yöneticilerinin de yer aldığı 13'ü tutuklu 42 sanık hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan dava açılmıştı. Bir grup avukat ise sorumlu kurumların tespitinin talebi için İzmir 7. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvuruda bulunmuş, yeniden bilirkişi incelemesi yapılmıştı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.