İzmir haber: Kemalpaşa'da yabancı uyruklu kişileri gasbeden şüphelilere tutuklama

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde kendilerine polis süsü verip bir evde tuttukları yabancı uyruklu kişileri gasp ettiği tespit edilen 5 şüpheli tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2024 20:09
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2024 20:17
Kaynak: AA
İzmir haber: Kemalpaşa'da yabancı uyruklu kişileri gasbeden şüphelilere tutuklama

Kemalpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 23 Ekim'de İzmir-Ankara yolu, Ankara Caddesi'nde şüphelendikleri bir aracı durdurdu.

Araçta bulunan 5 şüphelinin üst aramalarında, 2 ruhsatsız tabanca ve fişek bulundu, araçta gerçekleşen aramalarda ise 15 cep telefonu belirlendi. Polis ekipleri tarafından 5 şüpheli gözaltına alındı.

Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma çerçevesinde sulh ceza hakimliği kararı ile cep telefonlarında gerçekleşen ön incelemeler sonucu telefon galerisindeki bir fotoğrafta, bir evde çok sayıda kişinin yere yüzü koyun yatırıldığı, elleri arkalarından plastik kelepçelerle bağlandığı ve 2 şüphelinin tabanca ile bu kişilerin başında beklediği tespit edildi.

Soruşturmanın derinleştirilmesiyle şüphelilerin ifadelerinde, göçmen kaçakçılığı yapan organizatörlerle irtibata geçerek, yabancı uyruklu kişileri Yunanistan'a kaçırmak amacı ile aralarında anlaşmaya vardıkları fakat yabancı uyruklu kişileri yurt dışına çıkarmadan bir arazide bırakarak organizatörleri dolandırmaya çalıştıkları tespit edildi.

Kendilerine polis süsü verdiler

Şüpheliler ifadelerinde, 15 yabancı uyruklu kişiyi Ören Mahallesi'ndeki günübirlik kiraladıkları tek katlı bahçe evine götürdüklerini, göçmen kaçakçılığı yapan organizatörün para vermemesi üzerine şüphelilerin ikinci bir plan yaparak aralarından 4 kişinin kendilerine polis süsü vererek eve baskın yaptıklarını ifade etti.

Yabancı uyruklu kişileri evde yere yatırarak kelepçe taktıkları, cep telefonlarını ve cüzdanlarındaki paraları zorla aldıktan sonra olay yerinden kaçtıkları, ardından yabancı uyrukluların bulundukları yerden ayrılarak gittikleri belirlendi.

Mağdurların kimlik tespiti için yapılan çalışmalar neticesinde Suriye uyruklu 4 kişinin Bursa'nın İnegöl ilçesinde ikamet ettiği tespit edilerek ifadeleri alındı.

Emniyetteki işlemleri biten 5 şüphelinin, sevk edildiği hakimlik tarafından tutuklanmalarına karar verildi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.