İzmir haber: Marketteki kavgada tutuklu sanık kalmadı

İzmir'in Urla ilçesinde markette çıkan ve Semih Kenan Köse'nin bıçakla öldürülmesiyle sonuçlanan davada tutuklu sanık kalmadı

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 13:09
Kaynak: AA
İzmir haber: Marketteki kavgada tutuklu sanık kalmadı

İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Sercan B. (33), tutuksuz sanıklar Serkan B. (32) ve Taylan B. (26), sanık yakınları ile taraf avukatları katılırken, maktulün kız arkadaşı olan müşteki S.K. katılmadı.

Mahkeme heyeti başkanı , tutuklu sanık Sercan B.’den savunma istedi.

KAÇMADIK

Sanık Sercan B. cezaevine girmesine neden olan olay dışında hiç karakola gitmediğini söyleyerek, savunmasını şu şekilde yaptı: “Kasıtlı bir olayımız yoktu. İlk müdahaleyi de biz yaptık. Olay yerinden kaçmadık. Olayda kullanılan çakıyı polise biz teslim ettik. Ben olayın trafik kazasından farkı olmadığını düşünüyorum. Maktulü kendimden ve kardeşlerimden uzak tutmak için çakıyı çıkardım. Her türlü adli kontrole razıyım. Adli kontrolle evin bir odasına bile mahkum olmaya razıyım."

Avukatların savunmalarının ardından mahkeme heyeti, Sercan B'nin yurt dışına çıkış yasağıyla tahliyesine karar verdi.

NE OLMUŞTU?

İzmir’in Urla ilçesi Altıntaş Mahallesi'ndeki bir markette 16 Ekim 2023 tarihinde Semih Kenan Köse (30) ile Sercan B. arasında "omuz atma" sebebiyle tartışma çıktı.

Tartışmada bıçakla yaralanan Köse, kaldırıldığı Urla Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Polis, Sercan B. ile kavgaya karışan kardeşleri Serkan B. ve Taylan B'yi gözaltına almış, şüpheliler tutuklanmıştı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 3 kardeş hakkında "iştirak halinde kasten öldürme" suçundan müebbet hapis talebiyle dava açılmış, önceki duruşmada tutuklu kardeşlerden Serkan B. ve Taylan B. hakkında tahliye kararı verilmişti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.